ערוסה
פיתה על האש שמקבלת השראה מהמטבח הערבי, במילוי תערובת מתובלת של בשר טחון עם עיקצוץ של סחוג.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-3 מנות:
- 3 פיתות חצויות לרוחבן
- תערובת הקבב
- 1/2 קילו כתף טלה טחון
- 1 פלפל ירוק חריף
- 1 צרור אורגנו
- 3 שיני שום
- 1 זרעי כמון
- 1 כפית סחוג
- מלח
- פלפל
- שמן פפריקה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל מרכיבי הקבב יחדיו, מתבלים במלח ופלפל.
- 2. מורחים בעזרת מברשת את הפיתות בשני בצדדים בשמן פפריקה.
- 3. ממלאים את הפיתות בתערובת הקבב ומהדקים היטב.
- 4. מניחים את הפיתות על הגריל ולוחצים היטב. צולים במשך 2 דקות בכל צד. מגישים ואוכלים מיד.