פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      קבב מפורק בטחינת לימונים כבושים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מתכוני לימונים כבושים של סיפו (אפיק גבאי)
      מתכוני לימונים כבושים של סיפו (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • 150 גרם בשר בקר וכבש טחון (היחס: 70% בקר ו30% כבש)
      • ½ כוס טחינה גולמית
      • ¼ כוס לימונים כבושים
      • ½ בצל לבן פרוס דק
      • 1 כפית סומק
      • מלח דק
      • פלפל שחור
      • בהרט

      אופן ההכנה

      • 1.מכינים את טחינת הלימונים הכבושים: במעבד מזון טוחנים יחד את הטחינה הגולמית והלימונים הכבושים, עד שמתקבל מרקם ממרחי, חלק ככל האפשר. מוסיפים את המים הקרים בהדרגה, עד שמתקבל המרקם הרצוי של הטחינה.
      • 2.לסלט בצל סומק: מערבבים את הבצל הפרוס והסומק, עד שהסומק מצפה את כל הבצל.
      • 3.לקבב: צולים את הבשר על מחבת חמה, עם מעט שמן קנולה. מתבלים במעט מלח, פלפל שחור ובהרט. תוך כדי צליית הבשר מועכים אותו בעזרת כף לקבלת מרקם מפורק – לא קציצה.
      • להגשה: מניחים במרכז צלחת עגולה כף גדושה של טחינת לימונים כבושים, מעל הטחינה את הקבב המפורק, ומעליו מעט מסלט הבצל סומק.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -