קבב מפורק בטחינת לימונים כבושים

מתכון מאת: עידן מצנר, מערכת וואלה!
מתכוני לימונים כבושים של סיפו

מצרכים

  • 150 גרם בשר בקר וכבש טחון (היחס: 70% בקר ו30% כבש)
  • ½ כוס טחינה גולמית
  • ¼ כוס לימונים כבושים
  • ½ בצל לבן פרוס דק
  • 1 כפית סומק
  • מלח דק
  • פלפל שחור
  • בהרט

אופן ההכנה

  • 1.מכינים את טחינת הלימונים הכבושים: במעבד מזון טוחנים יחד את הטחינה הגולמית והלימונים הכבושים, עד שמתקבל מרקם ממרחי, חלק ככל האפשר. מוסיפים את המים הקרים בהדרגה, עד שמתקבל המרקם הרצוי של הטחינה.
  • 2.לסלט בצל סומק: מערבבים את הבצל הפרוס והסומק, עד שהסומק מצפה את כל הבצל.
  • 3.לקבב: צולים את הבשר על מחבת חמה, עם מעט שמן קנולה. מתבלים במעט מלח, פלפל שחור ובהרט. תוך כדי צליית הבשר מועכים אותו בעזרת כף לקבלת מרקם מפורק – לא קציצה.
  • להגשה: מניחים במרכז צלחת עגולה כף גדושה של טחינת לימונים כבושים, מעל הטחינה את הקבב המפורק, ומעליו מעט מסלט הבצל סומק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully