- 1. מניחים בקערה את כל המרכיבים היבשים מלבד המלח ולשים (עדיף במיקסר) עד שהמרכיבים מתחברים.
-
- 2. מוסיפים לאט את המים עד שנוצרת עיסה אחידה (שלא יהיה נוזלי) מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כדקה. הבצק צריך להיות רך ומעט דביק. אם הוא קשה מדי, מוסיפים עוד מעט מים. אם הבצק נוזלי - מוסיפים עוד מעט קמח.
-
- 3. מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח ויוצרים 6-7 כדורים שווים בגודלם.
-
- 4. מקמחים מעט מעל ומניחים מגבת לכיסוי מעל הכדורים להתפחה ולהכפלת גודלם (חצי שעה- שעה, תלוי בטמפרטורה).
-
- 5. לאחר שתפחו, מניחים את כדורי הבצק לכלי עמוק עם מעט מים. במקביל, מחממים תנור ל250- מעלות.
-
- 6. מקמחים את התבנית ופותחים בידיים את הכדורים לצורות אליפטיות דקות עם שוליים. מניחים על התבנית את כדורי הבצק. מכניסים לתנור ל-7 דקות או עד שמתקבל צבע שחום, גם בתחתית הפיתות. לאחר ההוצאה מהתנור מניחים מעל מגבת.
-
- 7. במחבת ברזל גדולה מחממים את שמן הזית ומזהיבים את הבצל (מספר דקות). מוציאים מהמחבת לצלחת.
-
- 8. מחממים שוב את המחבת לחום גבוה ומכניסים לתוכה את חזה העוף, תבלין שווארמה והמלח וצורבים היטב. מוסיפים את הבצל, מערבבים ומורידים מהאש.
-
- 9. מערבבים את כל חומרי הסלט.
-
- 10. מגישים: מורחים כל פיתה בכף לאבנה מעל מעט שווארמה ומגישים עם סלט עגבניות חריף( לא חייב חריף).