סיגרים במילוי דגים
תשכחו מהסיגרים המטוגנים שאתם מכירים מאולממי חתונות. השף גיא פרץ ממלון "הולידיי אין" אשקלון עם מתכון לסיגרים הממולאים בדגי ים, עם כוסברה, ג'ינג'ר ובזיל.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גר' פילה דג ים נקי ללא אידרות (מומלץ לוקוס, סלמון, בס או מוסר. ניתן לערבב כמה סוגים)
- 10 שיני שום טריות פרוסות
- צרור עלי ריחן
- צרור עלי כוסברה
- חצי שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
- כף שמן שומשום
- מלח ופלפל לבן לפי הטעם
- 5 עלי סיגר קפואים
- ¼ כוס שמן זית
- מעט קמח ומים
- לימון
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הדגים לקוביות בגודל 1 ס"מ ומשרים כ-15 דקות בלימון, מלח ופלפל. שוטפים היטב ומייבשים.
- 2. מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים את השום והג'ינג'ר, מוסיפים את קוביות הדג ומתבלים במלח ופלפל.
- 3. מוסיפים את הריחן והכוסברה ושמן השומשום. מורידים מהאש מסננים ומקררים.
- 4. מפרידים את עלי הסיגר ומניחים במרכז כל אחד 100 גר' מהתערובת. מקפלים מהצדדים, מגלגלים ומדביקים בעזרת קמח ומים.
- 5. מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק.
- 6. מניחים על סלט ירוק ומעטרים בבוטנים גרוסים.