- 1. הכנת הבצק: שמים בקערה גדולה את: המים, השמרים, הסוכר וכף אחת מהקמח. טורפים עם מטרפה עד שהכל מתמוסס ונוצרת ראש עיסה.
-
- 2. במיקסר עם וו לישה, שמים קמח מנופה ומפעילים על מהירות בינונית. מוסיפים בבת אחת את כל ראש העיסה והחלב ומוודאים שאין משקעים בכלי של ראש העיסה. לשים במיקסר במשך כ-5 דקות ועד שרוב הקמח נטמע בבצק ונשאר רק מעט ממנו בדפנות.
-
- 3. מוסיפים מלח בהדרגה לבצק, ושמים שמן בדפנות הקערה על מנת להטמיע את יתר הקמח שבדפנות לתוך הבצק.
-
- 4. ממשיכים את הלישה במיקסר כ-3 דקות נוספות עד לקבלת בצק בעל מרקם חלק ומבריק (הבצק צריך להיות רך ומעט נוזלי).
-
- 5. להתפחה: מעבירים את הבצק לכלי גדול משומן מכסים היטב למשך שעה.
-
- 6. מחלקים את הבצק לכדורים של 90 גרם, ומגלגלים את הכדורים על משטח משומן קלות בעזרת כף היד לכדורים עגולים וחלקים (כמו לחמניות).
-
- 7. מסדרים את הכדורים במגש משומן היטב ומכוסה, ומתפיחים שוב כחצי שעה.
-
- 8. בסיר נמוך ורחב מחממים שמן לטיגון (בעומק 5 ס"מ) ל-180 מעלות.
-
- 9. מכינים מגש (אם יש, עדיף עם רשת בתחתיתו או אפילו מסננת של פסטה) מרופד בנייר סופג.
-
- 10. משמנים היטב את הידיים ופותחים את כדור הבצק התפוח לצורה אליפטית בתנועות משיכה עדינות ומקפידים לא ליצור חללים דקים מידי בבצק ולהשאיר כמה שפחות סימני אצבעות על הבצק.
-
- 11. מכניסים את הבצק לשמן החם בזהירות עם צידו החלק כלפי השמן (כלומר שהצד שבו יש סימני אצבעות יהיה כלפי מעלה כשמכניסים לטיגון).
-
- 12. בעזרת כף מתכת גדולה שופכים בתנועות אחידות מהשמן החם על מרכז הבצק על מנת לעטוף את כולו בשמן ולגרום למרכז הבצק לתפוח ולכל הבצק להגיע לצורה של בלון (מומלץ להתחיל את הטיגון בכדור בצק אחד כל פעם עד שמבינים את הטכניקה).