דגי ים צלויים בעלי בננה וסלסה
במיוחד לכבוד יום העצמאות, מגלגל השף ארז קומרובסקי דגים בתוך עלי בננה, כאילו היה בג'ונגל ולא בארץ הקודש, וזורק אותם על הגריל. מושלם לצד סלסלת עגבניות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5-6 דגי ים במשקל 500 גרם לערך (אפשר להשתמש באנטאיסים, מוסר ים, סי-בס)
- 1 כף זרעוני שומר כתושים
- ⅓ כוס שמן זית
- מלח ים גס
- פלפל אדום חריף קצוץ דק
- עלי בננה (או עלי גפן אם לא משיגים עלי בננה)
- לסלסת עגבניות:
- ¾ - 1 ק"ג עגבניות תמר
- 1 כוס עלי כוסברה
- 1 פלפל אדום חריף קצוץ ומגולען
- מיץ מלימון אחד בשל
- מלח ים גס
- 1 כף סומק איכותי
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. במתכון הזה חשוב לשמן את הדגים בשמן זית - הפטנט הקטן הזה ימנע מהדגים להידבק לרשת ויעשה לכם את החיים קלים ואת הדגים להרבה יותר עסיסיים. מורחים את הדגים מבפנים ומבחוץ בשמן זית. מתבלים בזרעוני השומר שכתשתם, בפלפל החריף הקצוץ ובמלח הגס. עוטפים בעלי בננה או בעלי גפן וצולים על גריל גחלים.
- 2. קוצצים את עגבניות התמר ומערבבים עם הפלפל, עלי הכוסברה, הלימון, המלח, הסומק ושמן הזית.
- 3. כשהדגים יוצאים מהגריל, מגישים אותם מייד עם הסלסה שהכנתם ומחייכים.