- 1. חורצים את הכרישה לאורכה, מוציאים את הליבה הקשה ופורסים לפרוסות דקות.
-
- 2. פורסים את הפטריות לפרוסות דקות ושומרים בצד.
-
- 3. בסיר שטוח ממיסים את החמאה יחד עם השום, הזעפרן והכרישה ומאדים 5-10 דקות על להבה נמוכה עד שהכרישה הופכת לשקופה.
-
- 4. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במעט מלח ופלפל. מגבירים את הלהבה לאש בינונית ומבשלים 2-3 דקות נוספות על מנת לאדות את הנוזלים מהפטריות.
-
- 5. מוסיפים את היין הלבן, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לאידוי היין.
-
- 6. מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים פעם נוספת ושוב מביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב עד שהשמנת מסמיכה (כ-5-10 דקות).
-
- 7. קוצצים את העירית למקלות באורך 2-3 סנטימטרים ומערבבים לתוך מחית הכרישה.
-
- 8. מקררים את המילוי לטמפרטורת החדר וממשיכים להכין את הדג.
-
- 9. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 10. מניחים דף פילו על משטח עבודה ומורחים בעזרת מברשת שכבה עדינה של שמן זית. מניחים מעל דף פילו נוסף ושוב מורחים שכבה עדינה של שמן זית. מניחים יחידה אחת של איילת ים בפינה השמאלית של הדף, מורחים מעל פילה הדג שכבה עדינה של מילוי הכרישה והפטריות.
-
- 11. מתחילים לגלגל ולעטוף את איילת הים והמילוי בדפי הפילו, תוך כדי איסוף הקצוות למרכז, עד לקבלת גליל סגור.
-
- 12. את הגליל הסגור מורחים בשמן זית, מפזרים מעט קצח מעל (אם אוהבים) ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
-
- 13. חוזרים על התהליך עם שלושת נתחי הדג הנוספים ואופים בתנור ב-180 מעלות למשך 15 דקות, או עד שמעטפת הפילו הופכת לפריכה וזהובה. מגישים חם.