קציצות תפוחי אדמה ולוקוס
הבסטיל היא מנה ראשונה במטבח הטריפוליטאי המסורתי ובדר"כ ממולא בבשר טחון. לכבוד ראש השנה, המילוי הוא דג. המתכון מאת השף אלון ראובן-פור ממסעדת "ארנולד".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, מקולפים, מעוכים למחית
- 1 ביצה קשה קלופה וחתוכה לקוביות
- 200 גרם פילה לוקוס נקי מעצמות, קצוץ גס
- חצי חבילה כוסברה, שטופה וקצוצה
- 2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 2 ביצים
- כ-1/2 כוס שמן לטיגון
- לבלילה:
- 3/4 כוס קמח
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות מים
אופן ההכנה
- 1. מניחים בקערה את מחית תפוחי האדמה, מוסיפים את קוביות הביצה הקשה, הדג המאודה, כוסברה והבצלים הקצוצים, מתבלים בכורכום, מלח, פלפל, קינמון, מוסיפים את הביצה ומערבבים לעיסה אחת.
- 2. מחממים את השמן לטיגון, צרים מהעיסה כופתאות בצורת אליפסה באורך של כ-10 ס"מ, מגלגלים אותן בקמח, ביצה טרופה ומטגנים בשמן החם דקות אחדות מכל צד, עד לגוון זהוב.
- 3. מגישים עם חצי לימון.