וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות תפוחי אדמה ולוקוס

הבסטיל היא מנה ראשונה במטבח הטריפוליטאי המסורתי ובדר"כ ממולא בבשר טחון. לכבוד ראש השנה, המילוי הוא דג. המתכון מאת השף אלון ראובן-פור ממסעדת "ארנולד".

מתכון מאת: אלון ראובן-פור, מערכת וואלה

בסטיל במילוי דג של מסעדת ארנולד.
בסטיל במילוי דג של מסעדת ארנולד

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, מקולפים, מעוכים למחית
  • 1 ביצה קשה קלופה וחתוכה לקוביות
  • 200 גרם פילה לוקוס נקי מעצמות, קצוץ גס
  • חצי חבילה כוסברה, שטופה וקצוצה
  • 2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • כ-1/2 כוס שמן לטיגון
  • לבלילה:
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה

  • 1. מניחים בקערה את מחית תפוחי האדמה, מוסיפים את קוביות הביצה הקשה, הדג המאודה, כוסברה והבצלים הקצוצים, מתבלים בכורכום, מלח, פלפל, קינמון, מוסיפים את הביצה ומערבבים לעיסה אחת.
  • 2. מחממים את השמן לטיגון, צרים מהעיסה כופתאות בצורת אליפסה באורך של כ-10 ס"מ, מגלגלים אותן בקמח, ביצה טרופה ומטגנים בשמן החם דקות אחדות מכל צד, עד לגוון זהוב.
  • 3. מגישים עם חצי לימון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully