פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות תפוחי אדמה ולוקוס

      הבסטיל היא מנה ראשונה במטבח הטריפוליטאי המסורתי ובדר"כ ממולא בבשר טחון. לכבוד ראש השנה, המילוי הוא דג. המתכון מאת השף אלון ראובן-פור ממסעדת "ארנולד".

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בסטיל במילוי דג של מסעדת ארנולד (יח
      בסטיל במילוי דג של מסעדת ארנולד (יח"צ)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 4 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, מקולפים, מעוכים למחית
      • 1 ביצה קשה קלופה וחתוכה לקוביות
      • 200 גרם פילה לוקוס נקי מעצמות, קצוץ גס
      • חצי חבילה כוסברה, שטופה וקצוצה
      • 2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים
      • 1/4 כפית כורכום
      • 1/2 כפית קינמון
      • 1/2 כפית פלפל שחור
      • 1 כפית מלח
      • 2 ביצים
      • כ-1/2 כוס שמן לטיגון
      • לבלילה:
      • 3/4 כוס קמח
      • 1 ביצה טרופה
      • 2 כפות מים

      אופן ההכנה

      • 1. מניחים בקערה את מחית תפוחי האדמה, מוסיפים את קוביות הביצה הקשה, הדג המאודה, כוסברה והבצלים הקצוצים, מתבלים בכורכום, מלח, פלפל, קינמון, מוסיפים את הביצה ומערבבים לעיסה אחת.
      • 2. מחממים את השמן לטיגון, צרים מהעיסה כופתאות בצורת אליפסה באורך של כ-10 ס"מ, מגלגלים אותן בקמח, ביצה טרופה ומטגנים בשמן החם דקות אחדות מכל צד, עד לגוון זהוב.
      • 3. מגישים עם חצי לימון.

      מתכונים נוספים

      קציצות תפוחי אדמה ולוקוס
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -