מתכונים חמים

סרדינים כבושים

לא חייבים ללכת למעדנייה או לדוכן בשוק כדי להשיג סרדינים כבושים- אפשר גם להכין אותם בקלות בבית. אם מעקרים היטב את הצנצנות, ניתן גם לשמור אותם למשך זמן רב בארון.

מתכון מאת: בן תדהר ואילן דובשני, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

סרדינים כבושים (צילום: ברני ארדוב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 ק"ג סרדינים מפולטים
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 6 שיני שום פרוסות דק
  • 2 כפות פלפל שאטה חריף יבש גרוס
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 1 כוס שמן זית
  • 2 כוסות שמן חמניות
  • 400 גרם מלח ים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את הסרדינים על גבי מגש כשהעור שלהם פונה כלפי מטה.
  • 2. מפזרים באופן שווה את מלח הים על הסרדינים ומכניסים את המגש למקרר למשך שעה.
  • 3. מוציאים את הסרדינים מהמקרר, שוטפים אותם היטב ומייבשים בעזרת מגבת (לא נייר סופג).
  • 4. בקערה מערבבים את האורגנו, הפטרוזיליה, השום והפלפל החריף.
  • 5. בקערה מערבבים את שני סוגי השמנים ביחד.
  • 6. מניחים בתחתית כלי רחב מעט מתערובת התבלינים ומעליה מסדרים סרדינים כשהבשר שלהם פונה כלפי מטה, לכיוון התבלינים.
  • 7. מפזרים מעל הסרדינים שכבה נוספת של תבלינים ומכסים בתערובת השמן.
  • 8. בונים כך שכבות של סרדינים, תבלינים ושמן עד שנגמרים הסרדינים. דואגים לכסות את כל הסרדינים בשמן.
  • 9. מכסים את הכלי ומניחים אותו במקרר למשך לילה אחד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully