סרדינים כבושים
לא חייבים ללכת למעדנייה או לדוכן בשוק כדי להשיג סרדינים כבושים- אפשר גם להכין אותם בקלות בבית. אם מעקרים היטב את הצנצנות, ניתן גם לשמור אותם למשך זמן רב בארון.
סרדינים כבושים (צילום: ברני ארדוב)
מחשבון המרות
- 1 ק"ג סרדינים מפולטים
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 6 שיני שום פרוסות דק
- 2 כפות פלפל שאטה חריף יבש גרוס
- 1 כף אורגנו יבש
- 1 כוס שמן זית
- 2 כוסות שמן חמניות
- 400 גרם מלח ים
- 1. פורסים את הסרדינים על גבי מגש כשהעור שלהם פונה כלפי מטה.
- 2. מפזרים באופן שווה את מלח הים על הסרדינים ומכניסים את המגש למקרר למשך שעה.
- 3. מוציאים את הסרדינים מהמקרר, שוטפים אותם היטב ומייבשים בעזרת מגבת (לא נייר סופג).
- 4. בקערה מערבבים את האורגנו, הפטרוזיליה, השום והפלפל החריף.
- 5. בקערה מערבבים את שני סוגי השמנים ביחד.
- 6. מניחים בתחתית כלי רחב מעט מתערובת התבלינים ומעליה מסדרים סרדינים כשהבשר שלהם פונה כלפי מטה, לכיוון התבלינים.
- 7. מפזרים מעל הסרדינים שכבה נוספת של תבלינים ומכסים בתערובת השמן.
- 8. בונים כך שכבות של סרדינים, תבלינים ושמן עד שנגמרים הסרדינים. דואגים לכסות את כל הסרדינים בשמן.
- 9. מכסים את הכלי ומניחים אותו במקרר למשך לילה אחד.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה