סרדינים במילוי עשבי תיבול
המתכון מאת דוד ביטון, מסעדת Olive Leaf, שרתון ת"א.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 9 סרדינים טריים נקיים מעצמות, ללא ראש
- למילוי :
- 2 כפות כוסברה קצוצה.
- 1 כף עירית קצוצה
- שן שום קצוצה
- קורט - מלח , פלפל שחור גרוס , גרעיני כוסברה,
- כף שמן זית
- לציפוי הצנוברים :
- 1 ביצה
- 2 כפות קמח
- 200 גרם ,צנוברים קלויים וקצוצים.
- לסלסת עגבניות:
- 3 עגבניות , קלופות , מנוקות מגרעינים וחתוכות לקוביות
- 1 בצל סגול קצוץ
- כוסברה קצוצה
- 1 שן שום כתושה
- שמן זית
- מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הסלסה יחדיו ומתבלים.
- 2. מערבבים בקערה קטנה את חומרי המילוי.
- 3. ממלאים את הסרדינים בבטנם , סוגרים אותם ומהדקים היטב.
- 4. מצפים את הסרדינים בקמח, לאחר מכן טובלים בביצה ולאחר מכן בפרורי הצנוברים, ומהדקים היטב.
- 5. מטגנים לפני ההגשה בשמן עמוק עד קבלת צבע זהוב , ומגישים עם סלסת עגבניות וכוסברה.