פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אצבעות פילה לוקוס ממולאות

      השף איל לביא ממסעדת "רוקח 36" שבתל אביב לוקח דג לוקוס, ויוצר ממנו אצבעות, אותן הוא ממלא בכרישה, שמפיניון וכמה חוטי זעפרן דקיקים. לא להחמיץ.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פילה לוקוס במילוי כרישה, שמפיניון וזעפרן (לירז אלה)
      פילה לוקוס במילוי כרישה, שמפיניון וזעפרן (לירז אלה)

      מצרכים

      • ל-8 מנות:
      • דג לוקוס במשקל 2.5 ק"ג (ברוטו), מפולט ללא עור ועצמות (נותן בערך 1.2 ק"ג דג נקי) – ניתן להשתמש בכל דג ים אחר שבשרו מוצק ולבן
      • חבילת דפי פילו
      • שמן זית להברשת הדפים
      • מעט קצח לקישוט
      • 2 כפות חמאה
      • 10 חוטי זעפרן
      • 5 יחידות כרישה בגודל בינוני, שטופות וקלופות
      • סלסלת פטריות שמפיניון נקיות, פרוסות לפרוסות דקות
      • כוס יין לבן לבישול
      • 1 מיכל שמנת מתוקה
      • 3 כפות פרמזן מגורד
      • מלח ופלפל לבן

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את הכרישה לאורך ומנקים את הליבה הקשה במידה ויש. פורסים לפרוסות דקות.
      • 2. בסיר רחב ממיסים את החמאה והזעפרן ומאדים את הכרישה עד שנעשית רכה ושקופה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל לבן ומאדים 2-3 דקות נוספות.
      • 3. מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין. יוצקים שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים את הפרמזן ומערבבים היטב. שומרים בקערה במקרר.
      • 4. פורסים את פילה הדג ל"אצבעות" ברוחב 3 ס"מ ואורך 8 ס"מ.
      • 5. על משטח עבודה מניחים עלה פילה ומשמנים אותו בשמן זית, מניחים עליו נוסף ומשמנים. מניחים רצועת דג באלכסון בצד העלה.
      • 6. בעזרת כף מפזרים מהמילוי שכבה נדיבה מעל הדג ומתחילים לגלגל בעדינות את עלה הפילו על מנת לעטוף את הדג תוך כדי איסוף הקצוות לתוך הגליל. בסוף נוצר מעין סיגר עבה ממולא. מורחים שמן זית ומעטרים בקצח (ניתן גם לעטר במלח גס או שומשום שחור) ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
      • 7. חוזרים על הפעולה עם כל אצבעות הדג. עד שלב זה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר כיממה – שימו לב רק להוציא מהמקרר כשעה לפני האפייה.
      • 8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 9. אופים את הדג בתנור כרבע שעה או עד שהפילו מזהיב. מומלץ להגיש בלווית הרטטוי.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -