סביצ'ה ברימונים וקלמנטינה
דניאל זך, שף מסעדת "כרמלה בנחלה" שבתל אביב עם מנה ראשונה מלכותית של סביצ'ה שמקבלת חמיצות מבורכת מפרחי קלמנטינה ורימונים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 500 גרם פילה דג לוקוס (או פרידה או אינטיאס), ללא העור
- 3/4 כוס גרגירי רימונים טריים
- 3/4 כוס פלחי קלמנטינה
- 1 פלפל ירוק חריף טרי, פרוס לטבעות דקיקות
- מיץ מלימון אחד
- 1/4 כוס שמן זית משובח
- 4 כפות כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה, למי שלא אוהב)
- מלח גס
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הדג בסכין חדה מאוד לפרוסות דקות ככל האפשר, כשהסכין בשיפוע. אפשר לרדד קצת את הפרוסות, בעזרת תחתית של כוס, למשל, אבל בעדינות. המטרה היא להגיע לפרוסות בעובי 5-3 מ"מ. מסדרים את הפרוסות על 6 צלחות אישיות (או על צלחת גדולה).
- 2. לפני ההגשה מערבבים היטב בקערה את שאר המרכיבים פרט למלח. מניחים את התערובת ואת הרוטב שנוצר על פרוסות הדג בצורה אחידה. זורים מלח ומגישים מיד.