סלט סלק צלוי עם גבינת עיזים ועלי זעתר

דניאל זך, שף מסעדת "כרמלה בנחלה" מכיןסלט סלק צלוי עם גבינת עיזים ועלי זעתר

מתכון מאת: דניאל זך, מערכת וואלה!
סלט סלק צלוי עם גבינת עזים

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 4 סלקים צעירים ויפים
  • 2 כפות מלח גס (עדיף אטלנטי)
  • עלים מ-2 גבעולי זעתר (או אורגנו)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • להגשה:
  • 6 כפות גדושות גבינת עיזים טרייה ורכה (או לבנה עיזים)
  • שמן זית
  • מעט עלי זעתר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). זורים על כל סלק מעט מלח גס ועוטפים אותו בנייר אלומיניום. שמים את הסלקים בתבנית קטנה ואופים שעה וחצי, או עד שהם רכים (אפשר לבדוק בעזרת קיסם).
  • 2. קולפים את הסלקים בעודם פושרים ומצננים אותם לגמרי.
  • 3. חוצים כל סלק ופורסים כל מחצית ל-3 או 4 פלחים. מעבירים לקערה. מוסיפים את עלי הזעתר הטרי, השמן והחומץ ומערבבים היטב.
  • 4. ההגשה: מחלקים את הסלק לצלחות אישיות. שמים כף גבינה בכל צלחת. מזלפים עוד מעט שמן זית, מניחים על הגבינה מעט עלי זעתר ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully