וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרצל

דניאל זך, שף מסעדת "כרמלה בנחלה"

מתכון מאת: דניאל זך, מערכת וואלה

פרצל. נמרוד סונדרס
פרצל

מצרכים למתכון

  • ל 16-12 פרצלים:
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 8 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים
  • 20 גרם (2 כפות) סוכר
  • 550 מ"ל (21/4 כוסות) מים קרים
  • 35 גרם (1/3 חבילה) חמאה, מומסת
  • 10 גרם (2 כפיות) מלח
  • 60 גרם אבקת סודה לשתייה
  • 1 ליטר מים פושרים
  • 1/4 כוס מלח גס

אופן ההכנה

  • 1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר והמים. לשים במהירות נמוכה כ-4 דקות. מוסיפים את החמאה ואת המלח, מגבירים את מהירות המיקסר ולשים עוד 9 דקות. מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר כ-30 דקות.
  • 2. מחלקים את הבצק ל-16-12 חתיכות. מגלגלים כל חתיכה לנקניק שהקצוות שלו דקים והמרכז שמנמן ויוצרים ממנו צורת פרצל (בייגלה, או הספרה 8). שמים את הפרצלים בתבניות מרופדות בנייר אפייה ומניחים לתפיחה 30 דקות.
  • 3. מערבבים את אבקת הסודה עם המים הפושרים ומשהים עד שהסודה נמסה לגמרי.
  • 4. מחממים את התנור מראש לחום בינוני (180 מעלות). טובלים את הפרצלים בזהירות במשרה ומניחים חזרה בתבנית. מפזרים עליהם מעט מלח גס וחורצים בכל אחד מהם חריץ. אופים כ-14 דקות, עד שהפרצלים שחומים יפה. מצננים מעט לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully