פרצל
דניאל זך, שף מסעדת "כרמלה בנחלה"
פרצל (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל 16-12 פרצלים:
- 1 ק"ג קמח לבן
- 8 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים
- 20 גרם (2 כפות) סוכר
- 550 מ"ל (21/4 כוסות) מים קרים
- 35 גרם (1/3 חבילה) חמאה, מומסת
- 10 גרם (2 כפיות) מלח
- 60 גרם אבקת סודה לשתייה
- 1 ליטר מים פושרים
- 1/4 כוס מלח גס
- 1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר והמים. לשים במהירות נמוכה כ-4 דקות. מוסיפים את החמאה ואת המלח, מגבירים את מהירות המיקסר ולשים עוד 9 דקות. מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר כ-30 דקות.
- 2. מחלקים את הבצק ל-16-12 חתיכות. מגלגלים כל חתיכה לנקניק שהקצוות שלו דקים והמרכז שמנמן ויוצרים ממנו צורת פרצל (בייגלה, או הספרה 8). שמים את הפרצלים בתבניות מרופדות בנייר אפייה ומניחים לתפיחה 30 דקות.
- 3. מערבבים את אבקת הסודה עם המים הפושרים ומשהים עד שהסודה נמסה לגמרי.
- 4. מחממים את התנור מראש לחום בינוני (180 מעלות). טובלים את הפרצלים בזהירות במשרה ומניחים חזרה בתבנית. מפזרים עליהם מעט מלח גס וחורצים בכל אחד מהם חריץ. אופים כ-14 דקות, עד שהפרצלים שחומים יפה. מצננים מעט לפני ההגשה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה