פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פרצל

      דניאל זך, שף מסעדת "כרמלה בנחלה"

      24 מדרגים / 3.33 כוכבים

      פרצל (נמרוד סונדרס)
      פרצל (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל 16-12 פרצלים:
      • 1 ק"ג קמח לבן
      • 8 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים
      • 20 גרם (2 כפות) סוכר
      • 550 מ"ל (21/4 כוסות) מים קרים
      • 35 גרם (1/3 חבילה) חמאה, מומסת
      • 10 גרם (2 כפיות) מלח
      • 60 גרם אבקת סודה לשתייה
      • 1 ליטר מים פושרים
      • 1/4 כוס מלח גס

      אופן ההכנה

      • 1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר והמים. לשים במהירות נמוכה כ-4 דקות. מוסיפים את החמאה ואת המלח, מגבירים את מהירות המיקסר ולשים עוד 9 דקות. מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר כ-30 דקות.
      • 2. מחלקים את הבצק ל-16-12 חתיכות. מגלגלים כל חתיכה לנקניק שהקצוות שלו דקים והמרכז שמנמן ויוצרים ממנו צורת פרצל (בייגלה, או הספרה 8). שמים את הפרצלים בתבניות מרופדות בנייר אפייה ומניחים לתפיחה 30 דקות.
      • 3. מערבבים את אבקת הסודה עם המים הפושרים ומשהים עד שהסודה נמסה לגמרי.
      • 4. מחממים את התנור מראש לחום בינוני (180 מעלות). טובלים את הפרצלים בזהירות במשרה ומניחים חזרה בתבנית. מפזרים עליהם מעט מלח גס וחורצים בכל אחד מהם חריץ. אופים כ-14 דקות, עד שהפרצלים שחומים יפה. מצננים מעט לפני ההגשה.

      עוד מתכוני מתכונים לשבת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -