סלט תאנים וארוגולה עם גבינת חלומי
דניאל זך, שף מסעדת "כרמלה בנחלה" מכין סלט תאנים וארוגולה עם גבינת חלומי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 200 גרם גבינת חלומי
- 6 כפות שמן זית
- 1 כף תערובת מוכנה של זעתר מיובש ושומשום
- 1 כפית דבש
- 1 כף רוטב סויה
- צרור ארוגולה
- 10 תאנים בשלות, חצויות
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
- 1. פורסים את קוביית הגבינה ל-6 פרוסות. מחממים מחבת טפלון עם 2 כפות מהשמן וצולים את פרוסות הגבינה כ-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.
- 2. מערבבים בקערה את הזעתר, הדבש, הסויה ו-4 כפות השמן הנותרות. מוסיפים את הארוגולה ואת התאנים, מערבבים ומתבלים במעט מלח ובהרבה פלפל.
- 3. מניחים את הסלט בצלחת הגשה ומעליו את פרוסות הגבינה ומגישים.