דפי אורז במילוי דגים
דפי האורז קלילים, אווריריים ושקופים, בדומה מאוד לדג שממלא אותם. המנה הזו של רימה אוליברה זועקת עדינות, וכך גם הסלט הנהדר שמלווה אותם.
מצרכים
- ל-4-6 מנות:
- 1 אריזה של דפי אורז
- 1 דניס טרי או כל דג טרי אחר מפולט ללא העור, חתוך לריבועים בגודל של 3 על 5 סנטימטר
- לסלט:
- 3 שזיפים אדומים חתוכים לפרוסות בצורת חצאי ירח
- 1 כוס עלי נענע טריים
- 4 מלפפונים חתוכים לג'וליאנים (רצועות דקות וארוכות)
- ½ צרור בצל ירוק חתוך (החלק הלבן והירוק בהיר)
- 1 חבילה מיקרו בזיליקום או ½ כוס בזיליקום שלם
- 100 גרם קשיו קלוי
- לרוטב:
- ¼ כוס רוטב דגים
- ½ כוס מיץ ליים טרי
- 1/3 כוס סוכר
- צ'ילי ירוק חריף לפי הטעם
- 3 שיני שום
- להגשה:
- ליים טרי
אופן ההכנה
- 1. במעבד מזון טוחנים את כל רכיבי הרוטב הדגים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.
- 2. ממלאים קערה במים חמים. מכניסים בכל פעם דף אורז אחד לקערה ומחכים דקה עד שהוא מתרכך.
- 3. מניחים את דפי האורז על מגבת מטבח כדי שלא ידבקו ומכניסים במרכזה קוביית דג. עוטפים בדומה לעטיפת מתנה. בהתחלה צד ימין וצד שמאל ולאחר מכן החלק העליון והתחתון.
- 4. כאן יש שתי אופציות. אופציה אחת לדפי אורז רכים וללא שמן היא אידוי. מחממים חצי ליטר מים בסיר לרתיחה ומלבישים על הסיר סטימר. על עלי חסה/כרוב מניחים את דפי האורז ומאדים 7 דקות.
- 5. אופציה שניה בה דפי האורז יוצאים קריספיים זהובים: מביאים ווק או מחבת לא נדבקת לחום בינוני. מוסיפים מעט שמן קנולה, ושמים 3-4 דפי אורז עם דג בתוכם. חשוב לא לצופף מדי את המחבת, בכל פעם עושים מקסימום 4 דפי אורז. מטגנים משני הצדדים להזהבה. מגישים מיד לאחר הטיגון.
- 6. להגשה: מערבבים את כל חומרי הסלט, מתבלים ברוטב ומערבבים. מגישים את הסלט על צלחת גדולה וסביבו את דפי האורז ועוד זרזיף רוטב נאם פלא וליים טרי בצד.