מתכונים חמים

דפי אורז במילוי דגים

דפי האורז קלילים, אווריריים ושקופים, בדומה מאוד לדג שממלא אותם. המנה הזו של רימה אוליברה זועקת עדינות, וכך גם הסלט הנהדר שמלווה אותם.

מתכון מאת: רימה אולברה ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

דניס עטוף בדפי אורז עם רוטב דגים, עשבי תיבול וסלט שזיפים

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4-6 מנות:
  • 1 אריזה של דפי אורז
  • 1 דניס טרי או כל דג טרי אחר מפולט ללא העור, חתוך לריבועים בגודל של 3 על 5 סנטימטר
  • לסלט:
  • 3 שזיפים אדומים חתוכים לפרוסות בצורת חצאי ירח
  • 1 כוס עלי נענע טריים
  • 4 מלפפונים חתוכים לג'וליאנים (רצועות דקות וארוכות)
  • ½ צרור בצל ירוק חתוך (החלק הלבן והירוק בהיר)
  • 1 חבילה מיקרו בזיליקום או ½ כוס בזיליקום שלם
  • 100 גרם קשיו קלוי
  • לרוטב:
  • ¼ כוס רוטב דגים
  • ½ כוס מיץ ליים טרי
  • 1/3 כוס סוכר
  • צ'ילי ירוק חריף לפי הטעם
  • 3 שיני שום
  • להגשה:
  • ליים טרי

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון טוחנים את כל רכיבי הרוטב הדגים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.
  • 2. ממלאים קערה במים חמים. מכניסים בכל פעם דף אורז אחד לקערה ומחכים דקה עד שהוא מתרכך.
  • 3. מניחים את דפי האורז על מגבת מטבח כדי שלא ידבקו ומכניסים במרכזה קוביית דג. עוטפים בדומה לעטיפת מתנה. בהתחלה צד ימין וצד שמאל ולאחר מכן החלק העליון והתחתון.
  • 4. כאן יש שתי אופציות. אופציה אחת לדפי אורז רכים וללא שמן היא אידוי. מחממים חצי ליטר מים בסיר לרתיחה ומלבישים על הסיר סטימר. על עלי חסה/כרוב מניחים את דפי האורז ומאדים 7 דקות.
  • 5. אופציה שניה בה דפי האורז יוצאים קריספיים זהובים: מביאים ווק או מחבת לא נדבקת לחום בינוני. מוסיפים מעט שמן קנולה, ושמים 3-4 דפי אורז עם דג בתוכם. חשוב לא לצופף מדי את המחבת, בכל פעם עושים מקסימום 4 דפי אורז. מטגנים משני הצדדים להזהבה. מגישים מיד לאחר הטיגון.
  • 6. להגשה: מערבבים את כל חומרי הסלט, מתבלים ברוטב ומערבבים. מגישים את הסלט על צלחת גדולה וסביבו את דפי האורז ועוד זרזיף רוטב נאם פלא וליים טרי בצד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully