וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט אטריות סובה

השפית רימה אוליברה מכניסה קצת שמחה אסייאתית לראש השנה, עם סלט של ארטיות סובה, אצות וואקאמה, וכמובן, כוכב הערב: פילה של סלמון.

מתכון מאת: רימה אולברה, מערכת וואלה

אטריות סובה קרות עם מלפפון, שומשום, אצות, סלמון צרוב ויוזו פונזו. לירז אלה
אטריות סובה קרות עם מלפפון, שומשום, אצות, סלמון צרוב ויוזו פונזו

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • 1 אריזת אטריות סובה
  • ¼ כוס אצות וואקאמה יבשות שהושרו ב-4 כוסות מים קרים
  • 2 כפות שומשום קלוי
  • 3 מלפפונים חתוכים לג'וליאנים או פרוסות דקות
  • 400 גרם פילה סלמון חתוך ל-4 פרוסות שוות
  • לרוטב יוזו פונזו:
  • ¼ כוס סויה
  • ¼ כוס מיץ ליים/לימון טרי
  • 3 כפות מיץ יוזו (להשיג בחנויות אסיאתיות)
  • 4 כפות סוכר
  • ½ כפית שמן שומשום
  • 5 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הסובה לפי ההוראות. מקררים במי קרח. מערבבים עם כמות קטנה של שמן קנולה רק כדי למנוע הידבקות של האיטריות זו לזו.
  • 2. על מחבת עם מעט שמן צורבים את הסלמון בחום גבוה כדקה וחצי בכל צד. הסלמון מוכן כשהוא בדרגת עשייה מדיום רייר. בוזקים מלח ומניחים בצד.
  • 3. בקערה מערבבים את כל חומרי רוטב היוזו פונזו.
  • 4. להגשה: מניחים את אטריות הסובה בקערה ומוסיפים את היוזו לפי הטעם.
  • 5. מחלקים את האטריות ל-4 קערות. מעליהן עורמים מלפפונים, לצדם את הסלמון, את האצות בערמה נפרדת. בוזקים מעל שמן שומשום ובצל ירוק ומגישים עם עוד רוטב יוזו פונזו בצד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully