פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט אטריות סובה

      השפית רימה אוליברה מכניסה קצת שמחה אסייאתית לראש השנה, עם סלט של ארטיות סובה, אצות וואקאמה, וכמובן, כוכב הערב: פילה של סלמון.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אטריות סובה קרות עם מלפפון, שומשום, אצות, סלמון צרוב ויוזו פונזו (לירז אלה)
      אטריות סובה קרות עם מלפפון, שומשום, אצות, סלמון צרוב ויוזו פונזו (לירז אלה)

      מצרכים

      • ל-4-6 מנות:
      • 1 אריזת אטריות סובה
      • ¼ כוס אצות וואקאמה יבשות שהושרו ב-4 כוסות מים קרים
      • 2 כפות שומשום קלוי
      • 3 מלפפונים חתוכים לג'וליאנים או פרוסות דקות
      • 400 גרם פילה סלמון חתוך ל-4 פרוסות שוות
      • לרוטב יוזו פונזו:
      • ¼ כוס סויה
      • ¼ כוס מיץ ליים/לימון טרי
      • 3 כפות מיץ יוזו (להשיג בחנויות אסיאתיות)
      • 4 כפות סוכר
      • ½ כפית שמן שומשום
      • 5 כפות שמן קנולה

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את הסובה לפי ההוראות. מקררים במי קרח. מערבבים עם כמות קטנה של שמן קנולה רק כדי למנוע הידבקות של האיטריות זו לזו.
      • 2. על מחבת עם מעט שמן צורבים את הסלמון בחום גבוה כדקה וחצי בכל צד. הסלמון מוכן כשהוא בדרגת עשייה מדיום רייר. בוזקים מלח ומניחים בצד.
      • 3. בקערה מערבבים את כל חומרי רוטב היוזו פונזו.
      • 4. להגשה: מניחים את אטריות הסובה בקערה ומוסיפים את היוזו לפי הטעם.
      • 5. מחלקים את האטריות ל-4 קערות. מעליהן עורמים מלפפונים, לצדם את הסלמון, את האצות בערמה נפרדת. בוזקים מעל שמן שומשום ובצל ירוק ומגישים עם עוד רוטב יוזו פונזו בצד.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -