וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלמון בעדשים אסיאתיות

הכי טעים עם סלמון טרי, במיוחד אם מכינים חצי נא, אבל גם פילה של סלמון קפוא יצלח למשימה. כמו תמיד, ככל שתשאירו את הסלמון יותר זמן במרינדה – הטעם יהיה יותר דומיננטי.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

קוביות דג סלמון ועדשים. נמרוד סונדרס
קוביות דג סלמון ועדשים

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 500 גרם עדשים ירוקות
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 בצל סגול
  • 1 שן שום
  • 1 פלפל אדום
  • 500 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
  • למרינדה:
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 2 כפות מירין או סוכר חום
  • 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/2 פלפלון צ'ילי קצוץ (אם רוצים)

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את העדשים בסיר עם מים 30-20 דקות עד שהן רכות אבל לא מאבדות את צורתן.
  • 2. בינתיים משרים את הדג בחומרי המרינדה.
  • 3. קוצצים את הירקות.
  • 4. מחממים ווק עם מעט שמן ומטגנים את הבצל, השום והפלפל. מזיזים הצידה או מוציאים לכלי אחר.
  • 5. מסננים את קוביות הסלמון מהמרינדה, מייבשים מעט ומקפיצים בווק (דקה-שתיים) מכל צד. מוסיפים את המרינדה ואת העדשים עם הבצל והפלפלים ומערבבים יחד. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully