מתכונים חמים

מדליוני סלמון ביוגורט

מתכון מסוגנן וחלבי של השף מוטי בן אהרון - שף ובעלים של קייטרינג הבית של "ליד הנחל" "מקום בטבע", לכבוד חג השבועות הבא עלינו לטובה.

מתכון מאת: מוטי בן אהרון, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

מדליוני סלמון ביוגורט ועדשים שחורות (ליד הנחל) (צילום: יח"צ)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • נתח פילה סלמון במשקל 700 גרם
  • 300 גרם עדשים שחורות
  • 6 שיני שום כתושות
  • צרור גבעולי עירית
  • צרור ענפי טימין
  • גביע יוגורט צאן 180 מ"ל
  • 3 כפות שמן זית
  • ¼ כוס יין לבן
  • מלח, פלפל
  • סומאק
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את נתח הסלמון לריבועים.
  • 2. מערבבים 2 כפות שמן זית עם 2 שיני השום ומוסיפים מעט מלח, פלפל וכפית סומאק.
  • 3. מורחים את הדגים במשרה ומשהים במקרר שעתיים-שלוש.
  • 4. משרים את העדשים במים למשך שעתיים. שוטפים ומבשלים במים עם מלח, פלפל, 2 שיני שום כתוש וענף טימין עד שהעדשים מתרככות. מצננים.
  • 5. מערבלים בבלנדר יוגורט, יין ושארית השום. לאחר הערבול מוסיפים חופן עירית קצוצה.
  • 6. מחממים מחבת טפלון עם כף שמן זית וצולים את ריבועי הדג כ-2 דקות מכל צד.
  • 7. הגשה: על צלחת עורמים כמה כפות עדשים ויוצרים באמצע גומה לתוכה יוצקים את רוטב היוגורט. מניחים בגומה מעל הרוטב את הדג. אפשר לקשט עם עלה טימין.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully