פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מדליוני סלמון ביוגורט

      מתכון מסוגנן וחלבי של השף מוטי בן אהרון - שף ובעלים של קייטרינג הבית של "ליד הנחל" "מקום בטבע", לכבוד חג השבועות הבא עלינו לטובה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מדליוני סלמון ביוגורט ועדשים שחורות (ליד הנחל) (יח
      מדליוני סלמון ביוגורט ועדשים שחורות (ליד הנחל) (יח"צ)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • נתח פילה סלמון במשקל 700 גרם
      • 300 גרם עדשים שחורות
      • 6 שיני שום כתושות
      • צרור גבעולי עירית
      • צרור ענפי טימין
      • גביע יוגורט צאן 180 מ"ל
      • 3 כפות שמן זית
      • ¼ כוס יין לבן
      • מלח, פלפל
      • סומאק

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את נתח הסלמון לריבועים.
      • 2. מערבבים 2 כפות שמן זית עם 2 שיני השום ומוסיפים מעט מלח, פלפל וכפית סומאק.
      • 3. מורחים את הדגים במשרה ומשהים במקרר שעתיים-שלוש.
      • 4. משרים את העדשים במים למשך שעתיים. שוטפים ומבשלים במים עם מלח, פלפל, 2 שיני שום כתוש וענף טימין עד שהעדשים מתרככות. מצננים.
      • 5. מערבלים בבלנדר יוגורט, יין ושארית השום. לאחר הערבול מוסיפים חופן עירית קצוצה.
      • 6. מחממים מחבת טפלון עם כף שמן זית וצולים את ריבועי הדג כ-2 דקות מכל צד.
      • 7. הגשה: על צלחת עורמים כמה כפות עדשים ויוצרים באמצע גומה לתוכה יוצקים את רוטב היוגורט. מניחים בגומה מעל הרוטב את הדג. אפשר לקשט עם עלה טימין.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מדליוני סלמון ביוגורט
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -