- 1. חותכים את נתח הסלמון לריבועים.
-
- 2. מערבבים 2 כפות שמן זית עם 2 שיני השום ומוסיפים מעט מלח, פלפל וכפית סומאק.
-
- 3. מורחים את הדגים במשרה ומשהים במקרר שעתיים-שלוש.
-
- 4. משרים את העדשים במים למשך שעתיים. שוטפים ומבשלים במים עם מלח, פלפל, 2 שיני שום כתוש וענף טימין עד שהעדשים מתרככות. מצננים.
-
- 5. מערבלים בבלנדר יוגורט, יין ושארית השום. לאחר הערבול מוסיפים חופן עירית קצוצה.
-
- 6. מחממים מחבת טפלון עם כף שמן זית וצולים את ריבועי הדג כ-2 דקות מכל צד.
-
- 7. הגשה: על צלחת עורמים כמה כפות עדשים ויוצרים באמצע גומה לתוכה יוצקים את רוטב היוגורט. מניחים בגומה מעל הרוטב את הדג. אפשר לקשט עם עלה טימין.