מתכונים חמים

אורז עם סלט מלפפונים ואצות

אם אתם אוהבים את השרוף של האורז מתחתית הסיר ורבים עליו עם שאר בני הבית – חייכם עומדים להשתנות. תוסיפו לכל זה אצות ומלפפונים ותקבלו מנה מקורית ורעננה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קריספי רייס וסלט אצות ומלפפונים (צילום: דנה מאירזון)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • שאריות של אורז לבן מבושל
  • מעט שמן זית
  • לסלט:
  • 4 מלפפונים
  • 2 כפות אצות היז'יקי
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • לרוטב:
  • 3 כפות סויה
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כפית רוטב דגים (לא חובה)
  • 1 כפית שמן שומשום
  • מיץ סחוט מ-1/2 ליים
  • 1 כף דבש
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. משטחים את האורז בתבנית עם נייר אפייה בשכבה אחידה, מברישים בשמן ומייבשים כחצי שעה עד להזהבה יפה.
  • 3. מצננים ושומרים בקופסה אטומה ללחות.
  • 4. משרים את אצות ההיז'יקי במים חמים כ-10 דקות. מסננים וסוחטים.
  • 5. חוצים את המלפפונים לאורכם ומוציאים את החלק המימי של הגרעינים בעזרת כפית. חותכים לסהרונים. בשלב זה אפשר להמליח, לעסות ולהניח למלח לרכך את המלפפונים.
  • 6. מערבבים את חומרי הרוטב.
  • 7. ניתן לשלב במנה בצל ירוק מסולסל. כדי לסלסל את גבעולי הבצל הירוק צריך לחתוך אותם דק לאורכם ולהשרות במי קרח.
  • 8. מערבבים את כל חומרי הסלט כולל הרוטב. משהים כ-10 דקות לפני ההגשה. מפזרים על הסלט אורז פריך ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully