פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אורז עם סלט מלפפונים ואצות

      אם אתם אוהבים את השרוף של האורז מתחתית הסיר ורבים עליו עם שאר בני הבית – חייכם עומדים להשתנות. תוסיפו לכל זה אצות ומלפפונים ותקבלו מנה מקורית ורעננה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קריספי רייס וסלט אצות ומלפפונים (דנה מאירזון)
      קריספי רייס וסלט אצות ומלפפונים (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • שאריות של אורז לבן מבושל
      • מעט שמן זית
      • לסלט:
      • 4 מלפפונים
      • 2 כפות אצות היז'יקי
      • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
      • לרוטב:
      • 3 כפות סויה
      • 2 כפות חומץ
      • 1 כפית רוטב דגים (לא חובה)
      • 1 כפית שמן שומשום
      • מיץ סחוט מ-1/2 ליים
      • 1 כף דבש
      • 1 שן שום קצוצה
      • 1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
      • 2. משטחים את האורז בתבנית עם נייר אפייה בשכבה אחידה, מברישים בשמן ומייבשים כחצי שעה עד להזהבה יפה.
      • 3. מצננים ושומרים בקופסה אטומה ללחות.
      • 4. משרים את אצות ההיז'יקי במים חמים כ-10 דקות. מסננים וסוחטים.
      • 5. חוצים את המלפפונים לאורכם ומוציאים את החלק המימי של הגרעינים בעזרת כפית. חותכים לסהרונים. בשלב זה אפשר להמליח, לעסות ולהניח למלח לרכך את המלפפונים.
      • 6. מערבבים את חומרי הרוטב.
      • 7. ניתן לשלב במנה בצל ירוק מסולסל. כדי לסלסל את גבעולי הבצל הירוק צריך לחתוך אותם דק לאורכם ולהשרות במי קרח.
      • 8. מערבבים את כל חומרי הסלט כולל הרוטב. משהים כ-10 דקות לפני ההגשה. מפזרים על הסלט אורז פריך ומגישים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -