סלט אצות, שורשים וטונה
כל סלט היה שמח לקבל מלווה מלכותית כמו הטונה האדומה, בעוד שהטונה עצמה לא היתה יכולה לבקש טעמים שישלימו אותה, כמו אלו של סלט האצות והשורשים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 קולרבי חתוך לז'וליאנים
- 1 צנון גינה חתוך לז'וליאנים
- 1 גזר חתוך לז'וליאנים
- 1 מלפפון ירוק חתוך לז'וליאנים
- 3 כפות אצות וואקמה
- 1/2 דף אצת נורי חתוכה לרצועות דקות
- 6 כפות רוטב טריאקי
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- כפית דאשי (אבקת ציר דגים יפנית)
- נתח טונה אדומה במשקל 250 גרם
- כפית שמן סומסום
- 2 כפות שמן זית
- פלפל שחור גרוס דק
אופן ההכנה
- 1. בקערה מערבבים את כל החומרים למעט שמן הזית, הפלפל השחור והטונה.
- 2. ממתינים מספר דקות עד שהאצות מתרככות ברוטב.
- במחבת מחממים את שמן הזית.
- 3. מצפים את נתח הטונה בפלפל שחור גרוס דק וצורבים קלות במחבת במשך כחצי דקה בכל צד.
- 4. את הטונה הצרובה פורסים לנתחים דקים.
- 5. מחלקים את הסלט לצלחות אישיות, מסדרים מסביב את נתחי הטונה ומפזרים מעל מעט שמן סומסום לתיבול.