סשימי אינטיאס ושורש חזרת
צמד השפים אמרי בריל וזיו מנשה מכינים מנה קלילה של סשימי אינטיאס עם קוביות תפוח כבושות, אבוקדו, שורש חזרת מגורר ועוקצני ואורז בר תפוח שמוסיף מרקם נוסף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300גרםפילה דג טרי כמו אינטיאס( ללא העור והעצמות)
- 1ליים (גרידה מהקליפה)
- שמן זית
- שורש חזרת
- עלי כוסברה (אפשר גם עלי שומר או שיסו)
- אבוקדו
לרוטב
- 1ליים (סחוט למיץ)
- 2כפותרוטב דגים
- מעטשמן זית
לתפוח עץ כבוש
- 1תפוח עץ סמיט (קלוף וחתוך לקוביות)
- ¼כוסחומץ יין לבן
- ¼כוסמים
- ¼כוססוכר לבן
לאורז בר תפוח (רשות)
- חופןאורז בר
- שמן לטיגון
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים סשימי אינטיאס ושורש חזרת?
- 1תפוח עץ כבוש: בסיר מביאים לרתיחה את המים, החומץ והסוכר. מצננים ומעבירים לצנצנת יחד עם קוביות התפוח, סוגרים ומעבירים למקרר ללילה. אפשר גם פחות.
- 2אורז בר תפוח: בתוך סיר קטן עם שמן עמוק חם מכניסים את אורז הבר עד שהוא נפתח. מוציאים עם כף מחוררת לנייר סופג ומתבלים במלח. ניתן להכין כמות גדולה ולשמור בכלי אטום.
- 3האבוקדו:חותכים את האבוקדו לקוביות מניחים במחבת, מזלפים שמן וצורבים עם ברנר. במידה ואין ברנר ניתן לערבב אותן עם שמן זית, ליים ומעט מלח ולוותר על החריכה.
- 4הרכבת המנה: פורסים את הדג לפרוסות דקות ומסדרים ברווחים על שתי צלחות שטוחות וגדולות. מגררים מעליהם קליפת ליים ומתבלים בשמן זית ומעט מלח אטלנטי.
- 5מסדרים בין פרוסות הדג את התפוחים הכבושים והאבוקדו, מפזרים מעל את האורז התפוח ומגרדים שורש חזרת עם החלק הדק של פומפיה מעל הכל.
- 6מערבבים את מיץ הליים עם רוטב הדגים ובעזרת כף שופכים מעל הכל ומקשטים בעלי שומר או כוסברה.