מתכונים חמים

סשימי אינטיאס ושורש חזרת

צמד השפים אמרי בריל וזיו מנשה מכינים מנה קלילה של סשימי אינטיאס עם קוביות תפוח כבושות, אבוקדו, שורש חזרת מגורר ועוקצני ואורז בר תפוח שמוסיף מרקם נוסף

מתכון מאת: אמרי בריל וזיו מנשה, מערכת וואלה! NEWS
  • 20 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 4 סועדים

ים של טעמים בביס אחד. סשימי אינטיאס ושורש חזרת (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

    • 300 גרםפילה דג טרי כמו אינטיאס( ללא העור והעצמות)
    • 1 ליים (גרידה מהקליפה)
    • שמן זית
    • שורש חזרת
    • עלי כוסברה (אפשר גם עלי שומר או שיסו)
    • אבוקדו
  • לרוטב

    • 1 ליים (סחוט למיץ)
    • 2 כפותרוטב דגים
    • מעטשמן זית
  • לתפוח עץ כבוש

    • 1 תפוח עץ סמיט (קלוף וחתוך לקוביות)
    • ¼ כוסחומץ יין לבן
    • ¼ כוסמים
    • ¼ כוססוכר לבן
  • לאורז בר תפוח (רשות)

    • חופןאורז בר
    • שמן לטיגון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים סשימי אינטיאס ושורש חזרת?

  • 1תפוח עץ כבוש: בסיר מביאים לרתיחה את המים, החומץ והסוכר. מצננים ומעבירים לצנצנת יחד עם קוביות התפוח, סוגרים ומעבירים למקרר ללילה. אפשר גם פחות.
  • 2אורז בר תפוח: בתוך סיר קטן עם שמן עמוק חם מכניסים את אורז הבר עד שהוא נפתח. מוציאים עם כף מחוררת לנייר סופג ומתבלים במלח. ניתן להכין כמות גדולה ולשמור בכלי אטום.
  • 3האבוקדו:חותכים את האבוקדו לקוביות מניחים במחבת, מזלפים שמן וצורבים עם ברנר. במידה ואין ברנר ניתן לערבב אותן עם שמן זית, ליים ומעט מלח ולוותר על החריכה.
  • 4הרכבת המנה: פורסים את הדג לפרוסות דקות ומסדרים ברווחים על שתי צלחות שטוחות וגדולות. מגררים מעליהם קליפת ליים ומתבלים בשמן זית ומעט מלח אטלנטי.
  • 5מסדרים בין פרוסות הדג את התפוחים הכבושים והאבוקדו, מפזרים מעל את האורז התפוח ומגרדים שורש חזרת עם החלק הדק של פומפיה מעל הכל.
  • 6מערבבים את מיץ הליים עם רוטב הדגים ובעזרת כף שופכים מעל הכל ומקשטים בעלי שומר או כוסברה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully