וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סשימי אינטיאס ושורש חזרת

צמד השפים אמרי בריל וזיו מנשה מכינים מנה קלילה של סשימי אינטיאס עם קוביות תפוח כבושות, אבוקדו, שורש חזרת מגורר ועוקצני ואורז בר תפוח שמוסיף מרקם נוסף

מתכון מאת: אמרי בריל וזיו מנשה, מערכת וואלה

הפקת וללנטיינס אמרי בריל וזיו מנשה: סשימי אינטיאס ושורש חזרת. שני בריל, מערכת וואלה! NEWS
ים של טעמים בביס אחד. סשימי אינטיאס ושורש חזרת/שני בריל

מצרכים למתכון

    • 300גרםפילה דג טרי כמו אינטיאס( ללא העור והעצמות)
    • 1ליים (גרידה מהקליפה)
    • שמן זית
    • שורש חזרת
    • עלי כוסברה (אפשר גם עלי שומר או שיסו)
    • אבוקדו
  • לרוטב

    • 1ליים (סחוט למיץ)
    • 2כפותרוטב דגים
    • מעטשמן זית
  • לתפוח עץ כבוש

    • 1תפוח עץ סמיט (קלוף וחתוך לקוביות)
    • ¼כוסחומץ יין לבן
    • ¼כוסמים
    • ¼כוססוכר לבן
  • לאורז בר תפוח (רשות)

    • חופןאורז בר
    • שמן לטיגון

אופן ההכנה

איך מכינים סשימי אינטיאס ושורש חזרת?

  • 1
    תפוח עץ כבוש: בסיר מביאים לרתיחה את המים, החומץ והסוכר. מצננים ומעבירים לצנצנת יחד עם קוביות התפוח, סוגרים ומעבירים למקרר ללילה. אפשר גם פחות.
  • 2
    אורז בר תפוח: בתוך סיר קטן עם שמן עמוק חם מכניסים את אורז הבר עד שהוא נפתח. מוציאים עם כף מחוררת לנייר סופג ומתבלים במלח. ניתן להכין כמות גדולה ולשמור בכלי אטום.
  • 3
    האבוקדו:חותכים את האבוקדו לקוביות מניחים במחבת, מזלפים שמן וצורבים עם ברנר. במידה ואין ברנר ניתן לערבב אותן עם שמן זית, ליים ומעט מלח ולוותר על החריכה.
  • 4
    הרכבת המנה: פורסים את הדג לפרוסות דקות ומסדרים ברווחים על שתי צלחות שטוחות וגדולות. מגררים מעליהם קליפת ליים ומתבלים בשמן זית ומעט מלח אטלנטי.
  • 5
    מסדרים בין פרוסות הדג את התפוחים הכבושים והאבוקדו, מפזרים מעל את האורז התפוח ומגרדים שורש חזרת עם החלק הדק של פומפיה מעל הכל.
  • 6
    מערבבים את מיץ הליים עם רוטב הדגים ובעזרת כף שופכים מעל הכל ומקשטים בעלי שומר או כוסברה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully