סלמון בטריאקי של מסעדת אממה
הישר ממסעדת אממה היפנית מביא אלינו מאסטר הסושי יאמה סאן מתכון לסלמון עסיסי במיוחד
מצרכים
- ל-4 מנות
- 800 גרם פילה סלמון טרי ללא העור מחולק לנתחים במשקל 200 גרם כל אחד
- 4 כפיות מלח גס (בערך כפית לכל נתח)
- 80 מ"ל טריאקי (1/3 כוס)
- מעט שמן ניטרלי
- אופציה להגשה:
- פטריות שימאג'י ושינוקי מוקפצות על שמן זית עם מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מפזרים את המלח הגס מעל פילה הסלמון בנדיבות ומשהים למשך 10 דקות.
- 2. לאחר 10 דקות שוטפים את הדג היטב תחת מים זורמים.
- 3. מנגבים את הנתחים וצורבים על מחבת משומנת קלות כ-2 דקות לחצי רמת עשייה (50 אחוז דרגת מוכנות) על צדו של העור תוך שמצמידים מעט את הדג למחבת (למנוע התקפלות העור).
- 4. במקביל מכינים קערה רחבה אליה שופכים את הטריאקי ומכניסים לתוכה את הנתחים העשויים למחצה.
- 5. משרים את הדגים בטריאקי כ- 10 דקות.
- 6. מחזירים את הדגים למחבת ומשלימים את עשייתם על ידי צריבה אחרונה של 2-3 דקות מכל צד, רק עד שהם עשויים, אבל עדיין עסיסיים.
- 7. מניחים בכל צלחת נתח ומוזגים מעט טריאקי מעל. מומלץ להגיש עם פטריות שימאג'י ושינוקי מוקפצות בשמן זית עם מלח ופלפל שחור.