מתכונים חמים

סלמון בטריאקי של מסעדת אממה

הישר ממסעדת אממה היפנית מביא אלינו מאסטר הסושי יאמה סאן מתכון לסלמון עסיסי במיוחד

מתכון מאת: יאמה סאן, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סלמון בטריאקי (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות
  • 800 גרם פילה סלמון טרי ללא העור מחולק לנתחים במשקל 200 גרם כל אחד
  • 4 כפיות מלח גס (בערך כפית לכל נתח)
  • 80 מ"ל טריאקי (1/3 כוס)
  • מעט שמן ניטרלי
  • אופציה להגשה:
  • פטריות שימאג'י ושינוקי מוקפצות על שמן זית עם מלח ופלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מפזרים את המלח הגס מעל פילה הסלמון בנדיבות ומשהים למשך 10 דקות.
  • 2. לאחר 10 דקות שוטפים את הדג היטב תחת מים זורמים.
  • 3. מנגבים את הנתחים וצורבים על מחבת משומנת קלות כ-2 דקות לחצי רמת עשייה (50 אחוז דרגת מוכנות) על צדו של העור תוך שמצמידים מעט את הדג למחבת (למנוע התקפלות העור).
  • 4. במקביל מכינים קערה רחבה אליה שופכים את הטריאקי ומכניסים לתוכה את הנתחים העשויים למחצה.
  • 5. משרים את הדגים בטריאקי כ- 10 דקות.
  • 6. מחזירים את הדגים למחבת ומשלימים את עשייתם על ידי צריבה אחרונה של 2-3 דקות מכל צד, רק עד שהם עשויים, אבל עדיין עסיסיים.
  • 7. מניחים בכל צלחת נתח ומוזגים מעט טריאקי מעל. מומלץ להגיש עם פטריות שימאג'י ושינוקי מוקפצות בשמן זית עם מלח ופלפל שחור.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully