- 1. מבשלים את תפו"א עם הקליפה עד ריכוך. מצננים אותו במי קרח למשך 20 דקות, מקלפים וחותכים לקוביות.
-
- 2. מכינים את הויניגרט: מבשלים את הגזר עד ריכוך, מצננים ושומרים את נוזלי הבישול. מעבירים את הגזר עם חצי כוס מי בישול ושאר המרכיבים למעט השמן למעבד מזון, ומוסיפים תוך כדי טחינה את השמנים בזילוף איטי. שומרים בקירור.
-
- 3. מכינים את הדגים: מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית וצורבים את הלוקוס באש גבוהה על צד העור למשך שתי דקות.
-
- 4. מנמיכים את האש וממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות. הופכים את הדג, יוצקים את היין, הטימין, מלח ופלפל מצמצמים את היין לשליש ומוסיפים כף מיץ לימון סחוט.
-
- 5. מעבירים את הדג והנוזלים לכלי חסין חום. אופים את הלוקוס בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה למשך 7 דקות.
-
- 6. הגשה: במחבת טפלון עם מעט שמן זית מטגנים את תפוחי האדמה עד השחמה, מוסיפים מעט מיץ לימון ,עירית קצוצה, מלח ופלפל. מגישים את הדג עם תפוחי האדמה, תרד מוקפץ בשמן זית ומסביב ויניגרט הגזר.