פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פילה לוקוס אפוי עם ויניגרט

      הסוד של המנה הזו, אותה יצר השף דוד ביטון ממסעדת Olive Leaf נעוץ בוויניגרט הגזר, המלווה את הדג, לאחר שזה עבר צלייה נעימה וריחנית בתנור.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      Olive Leaf פילה לוקוס של (יח
      Olive Leaf פילה לוקוס של (יח"צ)

      מצרכים

      • ל-2 מנות:
      • 2 פילטים של לוקוס במשקל 200 גרם כ"א
      • 1 תפו"א
      • לימון
      • עירית קצוצה
      • מעט תרד טרי
      • 1/4 כוס יין לבן
      • מלח ים ופלפל שחור גרוס
      • טימין
      • לוויניגרט:
      • 1 גזר
      • 4 כפות חומץ בלסמי
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1/4 כוס שמן אגוזים
      • שן שום אחת
      • 4 כפות חומץ הדרים
      • 2 כפות סילאן

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את תפו"א עם הקליפה עד ריכוך. מצננים אותו במי קרח למשך 20 דקות, מקלפים וחותכים לקוביות.
      • 2. מכינים את הויניגרט: מבשלים את הגזר עד ריכוך, מצננים ושומרים את נוזלי הבישול. מעבירים את הגזר עם חצי כוס מי בישול ושאר המרכיבים למעט השמן למעבד מזון, ומוסיפים תוך כדי טחינה את השמנים בזילוף איטי. שומרים בקירור.
      • 3. מכינים את הדגים: מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית וצורבים את הלוקוס באש גבוהה על צד העור למשך שתי דקות.
      • 4. מנמיכים את האש וממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות. הופכים את הדג, יוצקים את היין, הטימין, מלח ופלפל מצמצמים את היין לשליש ומוסיפים כף מיץ לימון סחוט.
      • 5. מעבירים את הדג והנוזלים לכלי חסין חום. אופים את הלוקוס בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה למשך 7 דקות.
      • 6. הגשה: במחבת טפלון עם מעט שמן זית מטגנים את תפוחי האדמה עד השחמה, מוסיפים מעט מיץ לימון ,עירית קצוצה, מלח ופלפל. מגישים את הדג עם תפוחי האדמה, תרד מוקפץ בשמן זית ומסביב ויניגרט הגזר.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -