פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט סושי

      כל הכיף שבסושי רק בלי הצורך לגלגל. מסדרים שכבה של אורז בקערה שקופה או כוסות אישיות, עורמים מעל את הסלמון המתובל יחד עם סלט מלפפונים טרי ויש לנו ארוחת קיץ מושלמת ברגע

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סושי מפורק של רות אוליבר עבור שמן עץ הזית (דרור עינב)
      סושי מפורק של רות אוליבר עבור שמן עץ הזית (דרור עינב)

      מצרכים

      • עבור 4 מנות
      • לאורז:
      • 1 כוס אורז עגול שטוף היטב ומסונן
      • 1 כוס מים
      • 3 כפות חומץ
      • 2 כפיות סוכר
      • 1 כפית שטוחה מלח
      • לסלמון:
      • 250 גרם סלמון טרי קצוץ
      • 2 כפות מיונז
      • 2 כף סויה
      • 1 כף סרצ'ה
      • לסלט מלפפונים:
      • 2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנטנות
      • 2 כפות חומץ
      • 1 כף מירין
      • 1 כף סויה
      • 1 כפית סוכר
      • 1 כף שמן שומשום
      • 1 כף שמן קנולה
      • 1 כפית כוסברה קצוצה דק
      • 1 כף שומשום קלויי
      • מלח
      • להגשה:
      • טריאקי
      • שומשום
      • ג'וליאנים של גזר

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את האורז: יוצקים מים ואורז ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ל 18 דקות ומכבים, משאירים את הסיר סגור ל- 15 דקות נוספות.
      • 2. בקערה קטנה מערבבים חומץ סוכר ומלח להמסה.
      • מוצאים את האורז מהסיר לקערה רחבה ושטוחה ומערבבים יחד עם הרוטב בכף עץ בתנועות חיתוך אופקיות (תנועת עטיפה וקיפול של קצף לבלילה של עוגה). מניחים ל-2 דקות מקפלים שוב, מניחים ושוב מקפלים.שומרים בכלי מכוסה.
      • 2. מכינים את הסלמון: מערבבים יחד סלמון, מיונז, סויה וצ'ילי חריף לתערובת אחידה טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
      • 3. סלט המלפפונים: מערבבים את חומרי הסלט טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
      • 4. מרכיבים: בקערה שקופה או כוסות זכוכית אישיות מניחים שכבת אורז ומעליה את הסלמון וסלט המלפפונים. אפשר גם להגיש את המרכיבים זה לצד זה על צלחת הגשה גדולה וכל אחד מרכיב לעצמו.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -