כדורי בשר מאודים
משתוקקים לטעם יפני עדין, למנה ראשונה שלא רואים כל יום? עומר מילר, שף מסעדות "שולחן" ו"חדר האוכל" עם מתכון לכדורי בשר מאודים בלתי נשכחים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 ביצה
- 5 פטריות שיטאקי מיובשות
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
- 2 שיני שום כתוש
- 1כף רוטב סויה
- 1/2 כף שמן שומשום
- 1 כוס אורז לסושי
- 3 גבעולי בצל ירוק חתוך לרצועות
אופן ההכנה
- 1. משרים את האורז ללילה במקרר.
- 2. משרים את פטריות השיטאקי המיובשות במים חמים למשך חצי שעה. סוחטים וקוצצים.
- 2.מערבבים בקערה את כל המצרכים פרט לאורז.
- 3. צרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומצפים אותן באורז המושרה והמסונן. מניחים על גבי כלי האידוי ומאדים מעל מים רותחים כחצי שעה.
- 4. מגישים לצד רוטב סויה, שומשום ודבש. מקשטים בבצל ירוק.