שו-מאי (כיסון מאודה) בשר לבן
מתכון של השף אורי בייטנר ממסעדת "דים סאם".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח לבן
- 1 ביצה
- 200-250 מ"ל מים
- חומרים למלית:
- 1/2 קילו בשר לבן (ירך) קצוץ דק
- 150 גר' גרם שומן חזיר
- כ-3 פטריות שיטאקי (מושרות כשעתיים במים רותחים וקצוצות דק)
- 10 גר' ג'ינג'ר מגורד
- 50 גר' בצל ירוק
- 50 גר' גזר קצוץ דק
- 25 גר' רוטב צדפות
- 25 מ"ל שמן שומשום
- 100 גר' ערמוני מים קצוצים
- 1 כף אבקת סוכר
- 25 גר' שום כתוש
- 2 כפות סויה
אופן ההכנה
- 1. הכנת הבצק: מערבבים את החומרים, מעבדים את הבצק כ-10 דקות ולהניח בצד מכוסה למשך חצי שעה.
- 2. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי מ"מ וחותכים לריבועים של 7-10 ס"מ מרובע.
- 3. הכנת המלית: מערבבים את החומרים לכדי תערובת אחידה ומתחילים למלא את ריבוע הבצק לצורת שקיק פתוח.
- מניחים בכלי אידוי מבמבוק על מצע כרוב.
- 4. מאדים את השומאי בכלי סגור ברתיחה חזקה כ-7 דקות ומגישים חם.