וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וייסבראטן פיטריות וערמונים

באטליז מיט אנד דלי, מסבירים על מה חשוב להקפיד ואיך להכין וייסבראטן בבית תבשיל חורפי עם ערמונים, דלעת ערמונית ופטריות

מתכון מאת: מערכת וואלה!

תבשיל וייסבראטן עם ערמונים ודלעת ערמונים. אסף אמברם,
תבשיל וייסבראטן עם ערמונים ודלעת ערמונים/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • כמות: 5-6 מנות
  • 1 ק"ג וייסבראטן בקר ישראלי טרי, חתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון או יער פרוסות לעובי 1 ס"מ
  • 3-6 שיני שום, פרוסות דק
  • 1-2 יחידות דלעת ערמונים, חתוכות לקוביות גדולות (לא חובה לקלף)
  • 2 חבילות ערמונים בוואקום
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כוסות ציר בקר/ עוף או ציר ירקות או מים
  • 1 כפית גדושה קורנפלור
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • פטרוזיליה קצוצה, להגשה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את שמן הזית בסיר בגודל רחב ושטוח.
  • צורבים את פרוסות הווייסבראטן כ-2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה, מוציאים מהסיר ומניחים בצד (אם הסיר לא גדול מספיק עושים זאת ב-2 נגלות).
  • 2. יוצקים עוד מעט שמן לסיר, מוסיפים את הפטריות החתוכות ואת השום. מטגנים כ-3-4 דקות עד להזהבה.
  • 3. שופכים פנימה את היין, הסויה והסוכר החום, ומבשלים מעל להבה גבוהה עד שכל הנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
  • 4. מוסיפים את דלעת הערמונים, הערמונים, ציר הירקות או ציר הבקר, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות עד שהרוטב הסמיך. טועמים ומוסיפים עוד סוכר, מלח או פלפל לפי הטעם.
  • 5. מחזירים את פרוסות הוייסבראטן ומבשלים יחד עם הרוטב במשך שעה וחצי או עד שהבשר רך ונימוח. אם אין מספיק רוטב, מוסיפים מים או ציר בקר לפי הצורך. טועמים, מתקנים תיבול, ואם רוצים מגישים עם פטרוזיליה טרייה קצוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully