- 1. לעדשים: שוטפים את העדשים ומסננים. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר עמוק ומטגנים את הבצל על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא משחים ופריך. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על נייר סופג (לקישוט המנה).
-
- 2. שמים את השום הכתוש בשמן שנותר במחבת, בוחשים כמה שניות ומוסיפים את העדשים ו1/2 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים חלקית. מבשלים על אש קטנה כ-30-35 דקות או עד שסוג העדשים שבחרתם מוכן. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
-
- 3. לפטריות: בזמן שהעדשים מתבשלות, פורסים את פטריות לאורך. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את השום, בוחשים לכמה שניות ומוסיפים את הפטריות. מקפיצים עד שהפטריות מגירות נוזלים. מתבלים במלח, פלפל ופלפל חריף אם רוצים. מפזרים פנימה 4 כפות מהפטרוזיליה, בוחשים ומורידים מן האש.
-
- 4. להגשת המנה: ב-4 קערות מרק רחבות, או צלחות עם שוליים, מניחים שכבה של עדשים חמות ובכל קערה רבע מהפטריות. מניחים כף גדושה של יוגורט סמיך מלמעלה ומקשטים כל קערה עם רבע מהבצלים המטוגנים. מקשטים ביתרת הפטרוזיליה ומגישים עם רבעי לימון בצד.