וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עדשים עם פטריות חמות

ביחד עם יוגורט לקישוט, התבשיל הזה מהווה ארוחה שלמה ומזינה

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה

מתכוני עדשים של פיליס גלזר. נמרוד סונדרס
מתכוני עדשים של פיליס גלזר

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות
  • לעדשים:
  • 1 כוס עדשים ירוקות או שחורות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל אדום או לבן בינוני-גדול, פרוס
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לפטריות:
  • 1/2 סלסלה פטריות פורטובלו
  • 1/2 סלסלה פטריות שמפיניון
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • קורט פתיתי פלפל חריף
  • 6 כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
  • להגשה: יוגורט סמיך (מומלץ יוגורט בופאלו), רבעי לימון

אופן ההכנה

  • 1. לעדשים: שוטפים את העדשים ומסננים. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר עמוק ומטגנים את הבצל על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא משחים ופריך. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על נייר סופג (לקישוט המנה).
  • 2. שמים את השום הכתוש בשמן שנותר במחבת, בוחשים כמה שניות ומוסיפים את העדשים ו1/2 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים חלקית. מבשלים על אש קטנה כ-30-35 דקות או עד שסוג העדשים שבחרתם מוכן. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 3. לפטריות: בזמן שהעדשים מתבשלות, פורסים את פטריות לאורך. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את השום, בוחשים לכמה שניות ומוסיפים את הפטריות. מקפיצים עד שהפטריות מגירות נוזלים. מתבלים במלח, פלפל ופלפל חריף אם רוצים. מפזרים פנימה 4 כפות מהפטרוזיליה, בוחשים ומורידים מן האש.
  • 4. להגשת המנה: ב-4 קערות מרק רחבות, או צלחות עם שוליים, מניחים שכבה של עדשים חמות ובכל קערה רבע מהפטריות. מניחים כף גדושה של יוגורט סמיך מלמעלה ומקשטים כל קערה עם רבע מהבצלים המטוגנים. מקשטים ביתרת הפטרוזיליה ומגישים עם רבעי לימון בצד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully