נזיד שורשים, עדשים והרבה סלרי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ראשי סלרי
- 1 בצל
- 1 שומר
- 1 לפת
- 1 שורש פטרוזיליה
- 1 קולורבי
- 2 גזרים
- 1 כוס עדשים שחורות
- 1 כוס עלי סלרי קצוצים דק
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף מייפל
- 2 כפות רכז רימונים
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. חותכים את כל הירקות לקוביות שוות.
- 2. מאדים את הבצל בשמן זית עד שקיפות. מוסיפים את כל הירקות וממשיכים לאדות עוד כרבע שעה.
- 3. מוסיפים את העדשים השחורות ואת התיבול ו-2 כוסות מים.
- 4. מביאים רתיחה, מצמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים והירקות מתרככים, בערך כחצי שעה.
- 5. בודקים תיבול ומוסיפים את העלים הקצוצים.
- מומלץ להגיש על מצע אורז או קינואה.