פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק ירקות שורש מגורדים

      אם רק תרצו, עוד ירקות יכולים להצטרף לחגיגה: תפוחי אדמה, קישואים, פטריות ועגבניות.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק שורשים (דנה מאירזון)
      מרק שורשים (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 2 גזרים
      • 1/2 דלעת קטנה (כ-200 גרם)
      • 1 קולרבי
      • 1 בצל
      • 1 בטטה
      • שורש פטרוזיליה
      • שורש סלרי
      • 2 זוקיני או קישואים
      • צרור קטן של טימין
      • 2 עלי דפנה
      • מלח גס ופלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. מגררים גס את הירקות על פומפייה (15 דקות) או במעבד מזון (3 דקות).
      • 2. מניחים את הירקות המגוררים בסיר עם מים עד לכיסוי הירקות ועוד 5 ס"מ מעליהם, במידת הצורך מוסיפים עוד מים בהמשך.
      • 3. מוסיפים טימין, עלי דפנה, מלח ופלפל ומבשלים מכוסה חלקית (40 דקות) ועד שעה למיצוי מקסימלי של הטעמים.
      • גיוונים והצעות:
      • *מוסיפים כבר בתחילת הבישול 2 עגבניות מגוררות או קופסה קטנה של רסק עגבניות.
      • *מוסיפים כבר בתחילת הבישול 1/2 כוס עדשים – חומות יישארו שלמות, כתומות יתמוססו במרק ויסמיכו אותו.
      • *מוסיפים למרק המוכן כוס עשבי תיבול קצוצים.
      • *מגישים עם שמנת חמוצה.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -