- 1. מגררים גס את הירקות על פומפייה (15 דקות) או במעבד מזון (3 דקות).
-
- 2. מניחים את הירקות המגוררים בסיר עם מים עד לכיסוי הירקות ועוד 5 ס"מ מעליהם, במידת הצורך מוסיפים עוד מים בהמשך.
-
- 3. מוסיפים טימין, עלי דפנה, מלח ופלפל ומבשלים מכוסה חלקית (40 דקות) ועד שעה למיצוי מקסימלי של הטעמים.
-
- גיוונים והצעות:
-
- *מוסיפים כבר בתחילת הבישול 2 עגבניות מגוררות או קופסה קטנה של רסק עגבניות.
-
- *מוסיפים כבר בתחילת הבישול 1/2 כוס עדשים חומות יישארו שלמות, כתומות יתמוססו במרק ויסמיכו אותו.
-
- *מוסיפים למרק המוכן כוס עשבי תיבול קצוצים.
-
- *מגישים עם שמנת חמוצה.