וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ירקות שורש מגורדים

אם רק תרצו, עוד ירקות יכולים להצטרף לחגיגה: תפוחי אדמה, קישואים, פטריות ועגבניות.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

מרק שורשים. דנה מאירזון
מרק שורשים

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 2 גזרים
  • 1/2 דלעת קטנה (כ-200 גרם)
  • 1 קולרבי
  • 1 בצל
  • 1 בטטה
  • שורש פטרוזיליה
  • שורש סלרי
  • 2 זוקיני או קישואים
  • צרור קטן של טימין
  • 2 עלי דפנה
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מגררים גס את הירקות על פומפייה (15 דקות) או במעבד מזון (3 דקות).
  • 2. מניחים את הירקות המגוררים בסיר עם מים עד לכיסוי הירקות ועוד 5 ס"מ מעליהם, במידת הצורך מוסיפים עוד מים בהמשך.
  • 3. מוסיפים טימין, עלי דפנה, מלח ופלפל ומבשלים מכוסה חלקית (40 דקות) ועד שעה למיצוי מקסימלי של הטעמים.
  • גיוונים והצעות:
  • *מוסיפים כבר בתחילת הבישול 2 עגבניות מגוררות או קופסה קטנה של רסק עגבניות.
  • *מוסיפים כבר בתחילת הבישול 1/2 כוס עדשים – חומות יישארו שלמות, כתומות יתמוססו במרק ויסמיכו אותו.
  • *מוסיפים למרק המוכן כוס עשבי תיבול קצוצים.
  • *מגישים עם שמנת חמוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully