מרק דלעת וקוקוס

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה!
מרק דלעת. Artoday
מרק דלעת

מצרכים

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 שורש סלרי קצוץ
  • 1 כרישה פרוסה דק
  • 1 ק"ג דלעת מנוקה וחתוכה לקוביות
  • 1 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 עלה דפנה,
  • למון גראס (בערך 5 עלים)
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר
  • כמה פיסות גלנגל (סוג של ג'ינג'ר עם ארומה לימונית - להשיג במכולות סיניות)
  • 5 עלים של כפיר ליים (להשיג במכולות סיניות)
  • 4 כוסות מים
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • מעט פלפל אדום חריף
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן בסיר ומזהיבים את הבצל, הכרשה ושורש הסלרי.
  • 2. מוסיפים את הדלעת והגזר ומזהיבים עוד מספר דקות.
  • 3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים והעשבים ומבשלים על להבה בינונית עד שהירקות רכים.
  • 4. מוציאים את העשבים, מוסיפים את חלב הקוקוס וטוחנים הכל לקרם חלק במעבד מזון.
  • 5. להגשה – קולים את האגוזים והקוקוס וזורים על המנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully