מרק דלעת וקוקוס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 בצל קצוץ
- 1 שורש סלרי קצוץ
- 1 כרישה פרוסה דק
- 1 ק"ג דלעת מנוקה וחתוכה לקוביות
- 1 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות
- 1 עלה דפנה,
- למון גראס (בערך 5 עלים)
- 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר
- כמה פיסות גלנגל (סוג של ג'ינג'ר עם ארומה לימונית - להשיג במכולות סיניות)
- 5 עלים של כפיר ליים (להשיג במכולות סיניות)
- 4 כוסות מים
- 1 כוס חלב קוקוס
- מעט פלפל אדום חריף
- מלח
אופן ההכנה
- 1. מחממים את השמן בסיר ומזהיבים את הבצל, הכרשה ושורש הסלרי.
- 2. מוסיפים את הדלעת והגזר ומזהיבים עוד מספר דקות.
- 3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים והעשבים ומבשלים על להבה בינונית עד שהירקות רכים.
- 4. מוציאים את העשבים, מוסיפים את חלב הקוקוס וטוחנים הכל לקרם חלק במעבד מזון.
- 5. להגשה קולים את האגוזים והקוקוס וזורים על המנה.