- 1. חותכים גס את כל הירקות.
-
- 2. בסיר גדול ממיסים שמן זית וחמאה.
-
- 3. מוסיפים את הבצל, הכרישה, השום, הגזרים, הבטטה, הדלעת, שורשי הפטרוזיליה, שורשי הסלרי, ארטישוק ירושלמי ומטגנים עד שכל הירקות מזהיבים קלות. מערבבים מידי פעם בכף עץ.
-
- 4. מכסים את הירקות במים. מוסיפים את העשבים ועלי הדפנה ומתבלים במלח, פלפל ומוסקט.
-
- 5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שכל הירכות רכים והנוזל בסיר הצטמצם. (שעה שעה וחצי).
-
- 6. מעבירים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים לקרם חלק.
-
- 7. יוצקים לסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה.
-
- 8. טועמים, מתבלים לפי הצורך ומסירים מהאש.
-
- הערות:
- אפשר להחליף את כמויות הנוזלים ולשים 2 כוסות שמנת מתוקה וכוס אחת נוזל מהמרק.
-
- אפשר להגיש את שני המרקים קרם שורשים וקרם כתומים ביחד, באותה הקערה.
-
- נגיעה של שמנת חמוצה או קרם פרש במרכז תשדרג פלאים את המנה