פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק קרם כתומים

      5 מדרגים / 3.42 כוכבים

      מרק קרם בטטה (דנה מלמד)
      מרק קרם בטטה (דנה מלמד)

      מצרכים

      • למרק הראשי:
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 כפות חמאה
      • 5 גזרים
      • בטטה גדולה קלופה
      • כ 500 גר' דלעת
      • 3 שורשי פטרוזיליה קלופים
      • 3 ראשי סלרי קלופים
      • 2 ארטישוק ירושלמי קלופים (לא חובה)
      • 1 בצל גדול קלוף
      • 1 כרישה – החלק הלבן (של כ3 ס"מ)
      • 10 שיני שום
      • צרור טימין טרי
      • צרור פטרוזיליה
      • כמה עלי סלרי
      • 2 עלי דפנה
      • פלפל שחור גרוס
      • מלח
      • אגוז מוסקט טרי מגורר
      • כוס יין לבן חצי יבש
      • מים בכמות שתכסה את הירקות
      • למרק עצמו:
      • 5 גזרים מהמרק
      • בטטה מהמרק
      • דלעת מהמרק
      • כוס מיץ תפוזים
      • כף דבש
      • כמה שיני שום מהמרק
      • 2 כוסות נוזל מהמרק
      • מלח, פלפל, מוסקט – לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים גס את כל הירקות.
      • 2. בסיר גדול ממיסים שמן זית וחמאה.
      • 3. מוסיפים את הבצל, הכרישה, השום, הגזרים, הבטטה, הדלעת, שורשי הפטרוזיליה, שורשי הסלרי, ארטישוק ירושלמי ומטגנים עד שכל הירקות מזהיבים קלות. מערבבים מידי פעם בכף עץ.
      • 4. מכסים את הירקות במים. מוסיפים את העשבים ועלי הדפנה ומתבלים במלח, פלפל ומוסקט.
      • 5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שכל הירכות רכים והנוזל בסיר הצטמצם. (שעה – שעה וחצי).
      • 6. מעבירים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים לקרם חלק.
      • 7. יוצקים לסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה.
      • 8. טועמים, מתבלים לפי הצורך ומסירים מהאש.
      • הערות:
      • •אפשר להחליף את כמויות הנוזלים ולשים 2 כוסות שמנת מתוקה וכוס אחת נוזל מהמרק.
      • • אפשר להגיש את שני המרקים – קרם שורשים וקרם כתומים ביחד, באותה הקערה.
      • • נגיעה של שמנת חמוצה או קרם פרש במרכז תשדרג פלאים את המנה

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -