וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת בשר בירוקים טריים

אפרת אנזל מגישה לליל הסדר קדירת בשר מפוצצת בירוקים טריים. התוצאה היא בשר שנמס בפה עטוף ברוטב מושלם

מתכון מאת: אפרת אנזל, מערכת וואלה

תבשיל בקר אביבי עם ירוקים של אפרת אנזל. אפיק גבאי,
תבשיל בקר אביבי עם ירוקים של אפרת אנזל/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • ל-6 אנשים
  • 1.5 קילו בשר לצלי (כתף / שריר / שפונדרה), חתוך לקוביות גדולות
  • פלפל שחור גרוס
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כרישה גדולה, שטופה וחתוכה לטבעות
  • 1 שומר, חתוך גס
  • 1 שורש סלרי, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 פלפל חריף, קצוץ
  • 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • 1.5 כפות פלפל אנגלי, טחון
  • 3/4 כף פלפל שחור
  • 1 כפית אגוז מוסקט, טחון
  • 1 כף מלח
  • 5 כוסות ציר עוף או מים
  • 1 קילו תרד טרי

אופן ההכנה

  • 1. מפלפלים את הבשר.
  • 2. בסיר כבד מחממים 4 כפות שמן זית ומטגנים את הבשר 3 דקות מכל צד. מוציאים את הבשר לקערה.
  • 3. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ומאדים כרישה, שומר, סלרי ופלפל חריף כ-7 דקות, עד שהירקות מזהיבים.
  • 4. מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים ציר עוף, מלח, פטרוזיליה ותבלינים ומביאים לרתיחה.
  • 5. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 4 שעות עד שהבשר רך מאוד.
  • 6. שוטפים היטב את התרד ונפטרים מהגבעולים העבים. כמה דקות לפני ההגשה מוסיפים לסיר את התרד הטרי ו"דוחפים" אותו לתוך הנוזלים. מבשלים חמש דקות עד שהתרד רך ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully