מתכונים חמים

קדירת בשר בירוקים טריים

אפרת אנזל מגישה לליל הסדר קדירת בשר מפוצצת בירוקים טריים. התוצאה היא בשר שנמס בפה עטוף ברוטב מושלם

מתכון מאת: אפרת אנזל, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

תבשיל בקר אביבי עם ירוקים של אפרת אנזל

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 אנשים
  • 1.5 קילו בשר לצלי (כתף / שריר / שפונדרה), חתוך לקוביות גדולות
  • פלפל שחור גרוס
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כרישה גדולה, שטופה וחתוכה לטבעות
  • 1 שומר, חתוך גס
  • 1 שורש סלרי, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 פלפל חריף, קצוץ
  • 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • 1.5 כפות פלפל אנגלי, טחון
  • 3/4 כף פלפל שחור
  • 1 כפית אגוז מוסקט, טחון
  • 1 כף מלח
  • 5 כוסות ציר עוף או מים
  • 1 קילו תרד טרי
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מפלפלים את הבשר.
  • 2. בסיר כבד מחממים 4 כפות שמן זית ומטגנים את הבשר 3 דקות מכל צד. מוציאים את הבשר לקערה.
  • 3. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ומאדים כרישה, שומר, סלרי ופלפל חריף כ-7 דקות, עד שהירקות מזהיבים.
  • 4. מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים ציר עוף, מלח, פטרוזיליה ותבלינים ומביאים לרתיחה.
  • 5. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 4 שעות עד שהבשר רך מאוד.
  • 6. שוטפים היטב את התרד ונפטרים מהגבעולים העבים. כמה דקות לפני ההגשה מוסיפים לסיר את התרד הטרי ו"דוחפים" אותו לתוך הנוזלים. מבשלים חמש דקות עד שהתרד רך ומגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully