קדירת בשר בירוקים טריים
אפרת אנזל מגישה לליל הסדר קדירת בשר מפוצצת בירוקים טריים. התוצאה היא בשר שנמס בפה עטוף ברוטב מושלם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 אנשים
- 1.5 קילו בשר לצלי (כתף / שריר / שפונדרה), חתוך לקוביות גדולות
- פלפל שחור גרוס
- 6 כפות שמן זית
- 1 כרישה גדולה, שטופה וחתוכה לטבעות
- 1 שומר, חתוך גס
- 1 שורש סלרי, חתוך לקוביות קטנות
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 1 פלפל חריף, קצוץ
- 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
- 1.5 כפות פלפל אנגלי, טחון
- 3/4 כף פלפל שחור
- 1 כפית אגוז מוסקט, טחון
- 1 כף מלח
- 5 כוסות ציר עוף או מים
- 1 קילו תרד טרי
אופן ההכנה
- 1. מפלפלים את הבשר.
- 2. בסיר כבד מחממים 4 כפות שמן זית ומטגנים את הבשר 3 דקות מכל צד. מוציאים את הבשר לקערה.
- 3. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ומאדים כרישה, שומר, סלרי ופלפל חריף כ-7 דקות, עד שהירקות מזהיבים.
- 4. מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים ציר עוף, מלח, פטרוזיליה ותבלינים ומביאים לרתיחה.
- 5. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 4 שעות עד שהבשר רך מאוד.
- 6. שוטפים היטב את התרד ונפטרים מהגבעולים העבים. כמה דקות לפני ההגשה מוסיפים לסיר את התרד הטרי ו"דוחפים" אותו לתוך הנוזלים. מבשלים חמש דקות עד שהתרד רך ומגישים מיד.