קדירת בקר חורפית
קדירת בשר מחממת ומלאה כל טוב עם חומוסים, ירקות ותבלינים והרבה ארומה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ק"ג צלעות בקר פרוסות לגודל של 3*3 ס"מ
- כוס חומוס יבש שהושרה 24 שעות
- 1 שורש סלרי /פטרוזיליה
- 2 בצל לבן חתוך גס
- 2 גזרים קלופים וחתוכים גס
- 3 גבעולי סלרי
- 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים גס
- 2 לימונים פרסיים שבורים קלות
- 1 כף כוסברה טחון
- 1 צרור פטרוזיליה
- מלח ופלפל
- 2 כפות שמן לטיגון
- 1 ליטר מים/ציר עוף
- להגשה:
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. מלהיטים סיר, מוסיפים את השמן וצורבים את הבשר עד השחמה.
- 2. מוציאים את הבשר, לאותו הסיר מוסיפים את הבצל וירקות השורש קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי של 3*3 ס"מ. מטגנים עד השחמה.
- 3. מוסיפים את הבשר, מוסיפים נוזלים עד לכיסוי ואת התבלינים (כולל הלימון).
- 4. מוסיפים את החומוס , מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה.
- 5. לאחר שהבשר התרכך מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עוד כשעה וחצי- שעתיים.
- 6. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה.