וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת בקר חורפית

קדירת בשר מחממת ומלאה כל טוב עם חומוסים, ירקות ותבלינים והרבה ארומה

מתכון מאת: אמיר קרונברג, מערכת וואלה

צילום, הפקה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי

מצרכים למתכון

  • 2 ק"ג צלעות בקר פרוסות לגודל של 3*3 ס"מ
  • כוס חומוס יבש שהושרה 24 שעות
  • 1 שורש סלרי /פטרוזיליה
  • 2 בצל לבן חתוך גס
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים גס
  • 3 גבעולי סלרי
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים גס
  • 2 לימונים פרסיים שבורים קלות
  • 1 כף כוסברה טחון
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 1 ליטר מים/ציר עוף
  • להגשה:
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מלהיטים סיר, מוסיפים את השמן וצורבים את הבשר עד השחמה.
  • 2. מוציאים את הבשר, לאותו הסיר מוסיפים את הבצל וירקות השורש קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי של 3*3 ס"מ. מטגנים עד השחמה.
  • 3. מוסיפים את הבשר, מוסיפים נוזלים עד לכיסוי ואת התבלינים (כולל הלימון).
  • 4. מוסיפים את החומוס , מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה.
  • 5. לאחר שהבשר התרכך מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עוד כשעה וחצי- שעתיים.
  • 6. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה.
  • ארוחה משפחתית: קדירת בקר חורפית

  • תבשיל כתף טלה בשום וחומוס

  • תבשיל בשר, חומוס ולימון

  • תבשיל צוואר עם שעועית לבנה וירקות שורש

  • כתף טלה צלויה

  • מרק זנב שור

  • אסאדו בתנור בקלי קלות

  • לחי בקר ביין אדום עם קרם כרובית

  • בורקסים במילוי בשר

  • צלי כתף בפירות יבשים ופטריות

  • כתף עגל בערמונים ובצלצלים מתוקים

  • תבשיל בצל, שעועית ואונטריב (בסל ולוביה)

  • פקיילה

  • אריסה טריפולטאית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully