וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל צוואר עם שעועית לבנה וירקות שורש

אור ברי ורועי ענתבי ממסעדת ברטי מעמידים סירים על האש עם בשר וירקות ומכינים מנה חורפית ונהדרת

מתכון מאת: אור ברי ורועי ענתבי, מערכת וואלה

מנות חורף בברטי. נמרוד סונדרס
מנות חורף בברטי

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 סועדים
  • 2 ק"ג צוואר בקר חתוך לקוביות ס"מ על ס"מ
  • 10 בצלי פנינה שלמים ומקולפים
  • 4 גזרים באלדי מקולפים וחצויים לאורכם
  • 6 לפתות קטנות חצויות
  • 2 כוסות שעועית לבנה שהושרו ובושלו עד לרמה שהיא נגיסה אך לא וכנה לחלוטין
  • כף רסק עגבניות
  • כף סילאן
  • צרור טימין
  • 4 עלי דפנה
  • 4 יחידות פלפל אנגלי
  • כפית כמון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • שמן זית
  • פלפל שחור
  • מלח דק

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר רחב עם מעט שמן, מתבלים את הבשר במלח ופלפל. צולים את הבשר על אש גבוהה עד לסגירה.
  • 2. לאחר שהבשר השחים מוציאים אותו ומשחימים את הירקות על משקעי הבשר.
  • 3. מוסיפים את התבלינים, השעועית, הרסק והסילאן. מוסיפים את הבשר בחזרה לסיר ומכסים במים/ציר עוף. מכסים את הסיר ומבשלים באש נמוכה כשעתיים בערך. בודקים שהבשר מוכן (הוא צריך להיות רך לגמרי) לבסוף מתקנים את תיבול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully