תבשיל צוואר עם שעועית לבנה וירקות שורש
אור ברי ורועי ענתבי ממסעדת ברטי מעמידים סירים על האש עם בשר וירקות ומכינים מנה חורפית ונהדרת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 סועדים
- 2 ק"ג צוואר בקר חתוך לקוביות ס"מ על ס"מ
- 10 בצלי פנינה שלמים ומקולפים
- 4 גזרים באלדי מקולפים וחצויים לאורכם
- 6 לפתות קטנות חצויות
- 2 כוסות שעועית לבנה שהושרו ובושלו עד לרמה שהיא נגיסה אך לא וכנה לחלוטין
- כף רסק עגבניות
- כף סילאן
- צרור טימין
- 4 עלי דפנה
- 4 יחידות פלפל אנגלי
- כפית כמון
- כפית פפריקה מתוקה
- שמן זית
- פלפל שחור
- מלח דק
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר רחב עם מעט שמן, מתבלים את הבשר במלח ופלפל. צולים את הבשר על אש גבוהה עד לסגירה.
- 2. לאחר שהבשר השחים מוציאים אותו ומשחימים את הירקות על משקעי הבשר.
- 3. מוסיפים את התבלינים, השעועית, הרסק והסילאן. מוסיפים את הבשר בחזרה לסיר ומכסים במים/ציר עוף. מכסים את הסיר ומבשלים באש נמוכה כשעתיים בערך. בודקים שהבשר מוכן (הוא צריך להיות רך לגמרי) לבסוף מתקנים את תיבול.