פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ביף בורגיניון ביין אדות וירקות שורש

      מנה צרפתית נפלאה של נתחי בקר מבושלים ביין אדום עם ירקות שורש, פטריות ועגבניות מיובשות.

      7 מדרגים / 3.31 כוכבים

      משרים את קוביות הבשר ביין (דנה מאירזון)
      משרים את קוביות הבשר ביין (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • ל-6-4 מנות:
      • 1 ק"ג שריר או כתף בקר חתוך לקוביות גדולות
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 6 בצלים קטנים
      • ראש שום חצוי
      • 6 פטריות פורטבלו או שיטאקי
      • 2 גזרים פרוסים
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • צרור קטן של טימין
      • 1 בקבוק יין אדום יבש
      • 2 כפות שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. משהים את המרכיבים בסיר או קופסה כ-24 שעות במקרר ואפשר גם עד 48 שעות – הבשר יתקבל שחור, ארומטי ורך.
      • 2. מסננים את היין ושומרים להמשך.
      • 3. מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים את נתחי הבשר (5 דקות) עד שהם שחומים יפה מוסיפים את הירקות ומזהיבים גם אותם.
      • 4. מוסיפים את כל שאר המרכיבים כולל היין ומבשלים (שעתיים) מכוסה. טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים עוד (חצי שעה-שעה) או עד שהבשר רך מאוד והרוטב סמיך ועשיר.
      • חשוב:
      • משתמשים ביין בעל טעם טוב. יין בטעם רע יפיק תבשיל רע וחבל.
      • שדרוגים:
      • מוסיפים לחומרים חופן עגבניות מיובשות.
      • מוסיפים בשעה האחרונה לבישול 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות עם כוס מים.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -