וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ביף בורגיניון ביין אדות וירקות שורש

מנה צרפתית נפלאה של נתחי בקר מבושלים ביין אדום עם ירקות שורש, פטריות ועגבניות מיובשות.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

משרים את קוביות הבשר ביין. דנה מאירזון
משרים את קוביות הבשר ביין

מצרכים למתכון

  • ל-6-4 מנות:
  • 1 ק"ג שריר או כתף בקר חתוך לקוביות גדולות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 6 בצלים קטנים
  • ראש שום חצוי
  • 6 פטריות פורטבלו או שיטאקי
  • 2 גזרים פרוסים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • צרור קטן של טימין
  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. משהים את המרכיבים בסיר או קופסה כ-24 שעות במקרר ואפשר גם עד 48 שעות – הבשר יתקבל שחור, ארומטי ורך.
  • 2. מסננים את היין ושומרים להמשך.
  • 3. מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים את נתחי הבשר (5 דקות) עד שהם שחומים יפה מוסיפים את הירקות ומזהיבים גם אותם.
  • 4. מוסיפים את כל שאר המרכיבים כולל היין ומבשלים (שעתיים) מכוסה. טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים עוד (חצי שעה-שעה) או עד שהבשר רך מאוד והרוטב סמיך ועשיר.
  • חשוב:
  • משתמשים ביין בעל טעם טוב. יין בטעם רע יפיק תבשיל רע וחבל.
  • שדרוגים:
  • מוסיפים לחומרים חופן עגבניות מיובשות.
  • מוסיפים בשעה האחרונה לבישול 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות עם כוס מים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully