ביף בורגיניון
קדרה צרפתית, שמקבלת פרשנות אישית, בזכות המייפל שמתבל את היין. גרסה מזורזת, בלי השריה של הבשר ביין. מתכון של מסעדת "לימוזין", מרמת ישי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6-8 מנות:
- 1/2 1 ק"ג כתף או שייטל בקר חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
- 1 כוס קמח מתובל במלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 בצלים חתוכים לטבעות
- 5 גזרים קלופים חתוכים לעיגולים
- 8 שיני שום קצוצות
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 400 מ"ל יין אדום יבש
- 1/4 כוס רוטב מייפל
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. מגלגלים את הבשר בקמח המתובל ומנערים את העודפים.
- 2. מחממים שמן בסיר כבד. משחימים את הבשר משני הצדדים (בכמה מחזורים), מוצאים בכף מחוררת ושומרים בצד.
- 3. באותו סיר מזהיבים בצל, גזר ושום.
- 4. מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים חומץ, יין, מייפל ופטרוזיליה. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים על אש נמוכה, עד שהבשר רך מאוד.
- 5. לקראת סוף הבישול טועמים ומשפרים תיבול. מגישים עם אורז או פירה.