וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ביף בורגיניון

קדרה צרפתית, שמקבלת פרשנות אישית, בזכות המייפל שמתבל את היין. גרסה מזורזת, בלי השריה של הבשר ביין. מתכון של מסעדת "לימוזין", מרמת ישי.

מתכון מאת: מערכת וואלה

ביף בורגניון. הילה קריב
ביף בורגניון

מצרכים למתכון

  • ל-6-8 מנות:
  • 1/2 1 ק"ג כתף או שייטל בקר חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
  • 1 כוס קמח מתובל במלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים חתוכים לטבעות
  • 5 גזרים קלופים חתוכים לעיגולים
  • 8 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 400 מ"ל יין אדום יבש
  • 1/4 כוס רוטב מייפל
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מגלגלים את הבשר בקמח המתובל ומנערים את העודפים.
  • 2. מחממים שמן בסיר כבד. משחימים את הבשר משני הצדדים (בכמה מחזורים), מוצאים בכף מחוררת ושומרים בצד.
  • 3. באותו סיר מזהיבים בצל, גזר ושום.
  • 4. מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים חומץ, יין, מייפל ופטרוזיליה. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים על אש נמוכה, עד שהבשר רך מאוד.
  • 5. לקראת סוף הבישול טועמים ומשפרים תיבול. מגישים עם אורז או פירה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully