וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחי בקר בסגנון תימני

באטליז מיט אנד דלי בשוהם משתפים כיצד להכין מלחי בקר תבשיל שאוויה תימני מתובל בהרבה חוואיג'

מתכון מאת: מערכת וואלה

תבשיל לחי עגל בשוויה. אסף אמברם,
תבשיל לחי עגל בשוויה/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • כמות: 5-6 מנות
  • 1 ק"ג בשר ראש (לחי בקר) חתוך לקוביות בגודל בינוני
  • 5 כפות שמן זית
  • שיניים מ-1 ראש שום, קלופות ופרוסות דק
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1 כף (שטוחה או גדושה – לפי טעמכם) חוויאג' למרק
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 3-4 עגבניות, חתוכות גס
  • ½ צרור כוסברה

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים את קוביות הבשר במים כ-15 דקות (כדי להסיר מליחות עודפת מההכשרה). שופכים את המים ושוטפים היטב את הבשר.
  • 2. בינתיים מטגנים בסיר עם שמן הזית את הבצל והשום מעל להבה בינונית כ- 5-6 דקות עד ריכוך קל. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. .
  • 3. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את העגבניות, הכוסברה והתבלינים.
  • 4. יוצקים מים עד 3/4 גובה הבשר (העגבניות מגירות נוזלים נוספים), מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • 5. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כשעתיים וחצי או עד שהבשר נימוח והרוטב מסמיך. אם הרוטב לא מספיק סמיך ממשיכים לבשל ללא כיסוי עד שחלק מהנוזלים מצטמצמים. טועמים ומוסיפים מלח רק אם צריך.
  • 6. ניתן להכין את התבשיל גם יומיים מראש. טעמו רק ישתבח. ניתן להוסיף עוד כוסברה טרייה בהגשה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully