פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחי בקר בסגנון תימני

      באטליז מיט אנד דלי בשוהם משתפים כיצד להכין מלחי בקר תבשיל שאוויה תימני מתובל בהרבה חוואיג'

      83 מדרגים / 4.42 כוכבים

      תבשיל לחי עגל בשוויה ( , אסף אמברם)
      תבשיל לחי עגל בשוויה ( , אסף אמברם)

      מצרכים

      • כמות: 5-6 מנות
      • 1 ק"ג בשר ראש (לחי בקר) חתוך לקוביות בגודל בינוני
      • 5 כפות שמן זית
      • שיניים מ-1 ראש שום, קלופות ופרוסות דק
      • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
      • 1/2 כפית כמון טחון
      • 1/2 כפית הל טחון
      • 1 כף (שטוחה או גדושה – לפי טעמכם) חוויאג' למרק
      • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
      • 3-4 עגבניות, חתוכות גס
      • ½ צרור כוסברה

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים את קוביות הבשר במים כ-15 דקות (כדי להסיר מליחות עודפת מההכשרה). שופכים את המים ושוטפים היטב את הבשר.
      • 2. בינתיים מטגנים בסיר עם שמן הזית את הבצל והשום מעל להבה בינונית כ- 5-6 דקות עד ריכוך קל. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. .
      • 3. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את העגבניות, הכוסברה והתבלינים.
      • 4. יוצקים מים עד 3/4 גובה הבשר (העגבניות מגירות נוזלים נוספים), מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
      • 5. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כשעתיים וחצי או עד שהבשר נימוח והרוטב מסמיך. אם הרוטב לא מספיק סמיך ממשיכים לבשל ללא כיסוי עד שחלק מהנוזלים מצטמצמים. טועמים ומוסיפים מלח רק אם צריך.
      • 6. ניתן להכין את התבשיל גם יומיים מראש. טעמו רק ישתבח. ניתן להוסיף עוד כוסברה טרייה בהגשה

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -