
תבשיל לחי עגל בשוויה ( , אסף אמברם)
- כמות: 5-6 מנות
- 1 ק"ג בשר ראש (לחי בקר) חתוך לקוביות בגודל בינוני
- 5 כפות שמן זית
- שיניים מ-1 ראש שום, קלופות ופרוסות דק
- 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית הל טחון
- 1 כף (שטוחה או גדושה לפי טעמכם) חוויאג' למרק
- מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- 3-4 עגבניות, חתוכות גס
- ½ צרור כוסברה
- 1. מרתיחים את קוביות הבשר במים כ-15 דקות (כדי להסיר מליחות עודפת מההכשרה). שופכים את המים ושוטפים היטב את הבשר.
- 2. בינתיים מטגנים בסיר עם שמן הזית את הבצל והשום מעל להבה בינונית כ- 5-6 דקות עד ריכוך קל. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. .
- 3. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את העגבניות, הכוסברה והתבלינים.
- 4. יוצקים מים עד 3/4 גובה הבשר (העגבניות מגירות נוזלים נוספים), מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- 5. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כשעתיים וחצי או עד שהבשר נימוח והרוטב מסמיך. אם הרוטב לא מספיק סמיך ממשיכים לבשל ללא כיסוי עד שחלק מהנוזלים מצטמצמים. טועמים ומוסיפים מלח רק אם צריך.
- 6. ניתן להכין את התבשיל גם יומיים מראש. טעמו רק ישתבח. ניתן להוסיף עוד כוסברה טרייה בהגשה
עוד מתכוני בקר
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה