וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת ירקות חורף וערמונים

אבי ביטון עם גרסה משלו לסיר צבעוני ועשיר של ירקות שורש חורפיים, כרוב סגול, עלי תרד ירוקים וערמונים

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 10 שיני שום
  • כרישה חתוכה לטבעות עבות
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • 1 קולורבי חתוך לקוביות
  • 1 חבילת עלי תרד
  • כרוב סגול קטן חתוך לרבעים
  • 2 חבילות ערמונים
  • 2 ענפי טימין
  • 1 עלה דפנה
  • 1-2 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל
  • 1/2-1/4 כוס סילאן (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את השום והכרישה ומערבבים.
  • 2. מוסיפים את הקולרבי, הבטטות, הגזרים ותפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  • 3. בין ירקות השורש מכניסים את רבעי הכרוב הסגול, מפזרים מעל את עלי התרד ומעליהם את הערמונים.
  • 4. מניחים מעל את ענפי הטימין והדפנה, מוסיפים את הסילאן ומעט מים. יש לזכור שגם הירקות יגירו נוזלים המהלך הבישול.
  • 5. מכסים, מביאים לרתיחה מעל להבה גדולה, מקטינים ומבשלים מכוסה כשעתיים וחצי או מעבירים לתנור לחום של 150 מעלות.
  • תבשיל בקר ואגסים

  • פג'ואדה – תבשיל קדרה של שעועית שחורה ובשרים

  • קדירת בשר במייפל ותפוחים

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • סלט אטריות רענן

  • סופריטו עוף ולפת

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • עוף ותפוחי אדמה בשקית אפייה

  • קציצות סולת בבירה

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

  • גולאש ארטישוק ירושלמי

  • עגבניות ממולאות בורגול ועוף

  • קדרה של אורז, מש וירקות בתנור

  • סופריטו עם קובה לפסח

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully