קדירת ירקות חורף וערמונים
אבי ביטון עם גרסה משלו לסיר צבעוני ועשיר של ירקות שורש חורפיים, כרוב סגול, עלי תרד ירוקים וערמונים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/4 כוס שמן זית
- 10 שיני שום
- כרישה חתוכה לטבעות עבות
- 2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
- 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- 1 קולורבי חתוך לקוביות
- 1 חבילת עלי תרד
- כרוב סגול קטן חתוך לרבעים
- 2 חבילות ערמונים
- 2 ענפי טימין
- 1 עלה דפנה
- 1-2 כוסות מים
- מלח
- פלפל
- 1/2-1/4 כוס סילאן (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את השום והכרישה ומערבבים.
- 2. מוסיפים את הקולרבי, הבטטות, הגזרים ותפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- 3. בין ירקות השורש מכניסים את רבעי הכרוב הסגול, מפזרים מעל את עלי התרד ומעליהם את הערמונים.
- 4. מניחים מעל את ענפי הטימין והדפנה, מוסיפים את הסילאן ומעט מים. יש לזכור שגם הירקות יגירו נוזלים המהלך הבישול.
- 5. מכסים, מביאים לרתיחה מעל להבה גדולה, מקטינים ומבשלים מכוסה כשעתיים וחצי או מעבירים לתנור לחום של 150 מעלות.