וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל צוואר וירקות כתומים

הקצב חנן בן הרוש מעמק הירדן מלמד כיצד להכין קדירה מעט פיקנטית מנתח צוואר עם ירקות כתומים.

מתכון מאת: מערכת וואלה

קדירת צוואר בקר, בטטות, גזרים וצ'ילי. אסף אמברם,
קדירת צוואר בקר, בטטות, גזרים וצ'ילי/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 5-6 מנות
  • מצרכים:
  • 3-4 כפות שמן
  • 1 ק"ג צוואר בקר ישראלי טרי (אפשר עם עצם- ואז קונים 1.5 ק"ג)
  • 1 בטטה בגודל בינוני-גדול, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 חתיכת דלעת במשקל 500 גרם, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 2-3 גזרים קלופים, חתוכים גס
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
  • 4-5 שיני שום, קצוצות דק
  • 2-3 כפות רוטב חריף שאוהבים
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כף חומץ בן יין
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול מעל להבה בינונית-גבוהה. משחימים מחצית מנתחי הבשר, כ-3-2 דקות מכל צד, עד לקבלת קבלת צבע יפה. מוציאים לצלחת, ומשחימים את המחצית השנייה באותו אופן. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
  • 2. מוסיפים לסיר בו צלינו את הבשר, את כל הירקות (בטטה, דלעת, גזר, תפוח אדמה, שום) ומטגנים מעל להבה בינונית כ-10 דקות תוך כדי בחישה.
  • 3. מחזירים לסיר את הבשר (יחד עם הנוזלים שהגיר), מוסיפים את הרוטב החריף, הפפריקה והחומץ ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. מוסיפים מים עד גובה הבשר.
  • 4. מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כשעתיים וחצי או עד שהבשר התרכך לחלוטין (אם במהלך הבישול הסיר נראה יבש מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים).
  • *ניתן אחרי הרתיחה להעביר את התבשיל לתנור (בכלי ומכסה מתאימים) ולצלות ב-160 מעלות למשך שעתיים במקום על האש.
  • 5. מגישים למרכז השולחן .

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully