תבשיל צוואר וירקות כתומים
הקצב חנן בן הרוש מעמק הירדן מלמד כיצד להכין קדירה מעט פיקנטית מנתח צוואר עם ירקות כתומים.
קדירת צוואר בקר, בטטות, גזרים וצ'ילי (צילום: אסף אמברם)
מחשבון המרות
- כמות: עבור 5-6 מנות
- מצרכים:
- 3-4 כפות שמן
- 1 ק"ג צוואר בקר ישראלי טרי (אפשר עם עצם- ואז קונים 1.5 ק"ג)
- 1 בטטה בגודל בינוני-גדול, קלופה וחתוכה לקוביות
- 1 חתיכת דלעת במשקל 500 גרם, קלופה וחתוכה לקוביות
- 2-3 גזרים קלופים, חתוכים גס
- 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
- 4-5 שיני שום, קצוצות דק
- 2-3 כפות רוטב חריף שאוהבים
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 1 כף חומץ בן יין
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- 1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול מעל להבה בינונית-גבוהה. משחימים מחצית מנתחי הבשר, כ-3-2 דקות מכל צד, עד לקבלת קבלת צבע יפה. מוציאים לצלחת, ומשחימים את המחצית השנייה באותו אופן. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
- 2. מוסיפים לסיר בו צלינו את הבשר, את כל הירקות (בטטה, דלעת, גזר, תפוח אדמה, שום) ומטגנים מעל להבה בינונית כ-10 דקות תוך כדי בחישה.
- 3. מחזירים לסיר את הבשר (יחד עם הנוזלים שהגיר), מוסיפים את הרוטב החריף, הפפריקה והחומץ ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. מוסיפים מים עד גובה הבשר.
- 4. מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כשעתיים וחצי או עד שהבשר התרכך לחלוטין (אם במהלך הבישול הסיר נראה יבש מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים).
- *ניתן אחרי הרתיחה להעביר את התבשיל לתנור (בכלי ומכסה מתאימים) ולצלות ב-160 מעלות למשך שעתיים במקום על האש.
- 5. מגישים למרכז השולחן .
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה