תבשיל נתח צ'אך
חמודי דבאח ממשפחת הקצבים המפורסמת מסביר כיצד להכין תבשיל מבשר ישראלי טרי, על מצע מושלם של ירקות שורש
תבשיל צ'אך על ירקות שורש (צילום: אסף אמברם)
מחשבון המרות
- חומרים ל-6-7 מנות
- 3-4 כפות שמן
- 1.5 ק"ג צ'אך בקר ישראלי טרי
- 4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 שומר גדול, חתוך גס
- 1 לפת או קולרבי, קלופים וחתוכים גס
- 4-5 שיני שום קלופות
- כוס יין אדום
- מים
- מלח, פלפל שחור
- 1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול מעל להבה בינונית-גבוהה. שמים את הנתח במרכז הסיר ומשחימים היטב, כ-3-4 דקות מכל צד (4 צדדים), עד לקבלת צבע יפה. מוציאים לצלחת.
- 2. מוסיפים לסיר את כל הירקות ומטגנים מעל להבה בינונית כ-3 דקות תוך כדי בחישה.
- 3. מחזירים לסיר את הבשר. מוסיפים את היין ומכסים במים עד לגובה הנתח.
- 4. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על להבה בינונית-נמוכה כשעתיים וחצי עד שהבשר התרכך לחלוטין.
- 5. בתום הבישול, אם רואים שיש הרבה נוזלים, מבשלים ללא כיסוי עד שמחצית הנוזלים הצטמצמו (התאדו) וטעמי הרוטב התרכזו.
- 6. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים, יחד עם פירה או תוספת אחרת שאוהבים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה