וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל נתח צ'אך

חמודי דבאח ממשפחת הקצבים המפורסמת מסביר כיצד להכין תבשיל מבשר ישראלי טרי, על מצע מושלם של ירקות שורש

מתכון מאת: מערכת וואלה!

תבשיל צ'אך על ירקות שורש. אסף אמברם,
תבשיל צ'אך על ירקות שורש/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-6-7 מנות
  • 3-4 כפות שמן
  • 1.5 ק"ג צ'אך בקר ישראלי טרי
  • 4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 שומר גדול, חתוך גס
  • 1 לפת או קולרבי, קלופים וחתוכים גס
  • 4-5 שיני שום קלופות
  • כוס יין אדום
  • מים
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול מעל להבה בינונית-גבוהה. שמים את הנתח במרכז הסיר ומשחימים היטב, כ-3-4 דקות מכל צד (4 צדדים), עד לקבלת צבע יפה. מוציאים לצלחת.
  • 2. מוסיפים לסיר את כל הירקות ומטגנים מעל להבה בינונית כ-3 דקות תוך כדי בחישה.
  • 3. מחזירים לסיר את הבשר. מוסיפים את היין ומכסים במים עד לגובה הנתח.
  • 4. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על להבה בינונית-נמוכה כשעתיים וחצי עד שהבשר התרכך לחלוטין.
  • 5. בתום הבישול, אם רואים שיש הרבה נוזלים, מבשלים ללא כיסוי עד שמחצית הנוזלים הצטמצמו (התאדו) וטעמי הרוטב התרכזו.
  • 6. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים, יחד עם פירה או תוספת אחרת שאוהבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully