- אופן ההכנה:
-
- 1. הכנות בבית: הסלסה: קוצצים דק את עשבי התיבול, הפלפלים והבצל. מעבירים לקערה ומערבבים עם שמן הזית. סוחטים פנימה לימון ומוסיפים מלח, מערבבים היטב. את הסלסה ניתן להכין שלושה ימים מראש.
-
- 2. הכנת המנה על המנגל: בעזרת סכין ארוכה וחדה מאוד חורצים פסים קטנים לאורך פס השומן לקבלת דוגמה מפוספסת, מעסים היטב הבשר במלח, פלפל ומעט שמן זית.
-
- 3. מניחים מחבת ברזל כבדה מעל להבה גבוהה, מחממים מעט ומניחים את הפקנייה עם צד השומן כלפי מטה. משחימים היטב את צד השומן בלבד, מוסיפים את עשבי התיבול למחבת וצולים כ- 6-7 דקות עד השחמה עמוקה של צד השומן (את צריבת הבשר ניתן גם לבצע בבית יום מראש).
-
- 4. מוציאים את הבשר מהמחבת ומניחים ישירות על המנגל, בנקודה בעלת בחום בינוני. הופכים מדי -5 דקות למשך כ- 35 דקות עד דרגת צלייה מדיום רייר.
-
- 5. מניחים לבשר להצטנן מעט (כ- 20 דקות), פורסים דק ומגישים עם הסלסה.