וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוסטביף פיקנייה

רוסטביף פיקנייה עם סלסה ירוקה מהירה

מתכון מאת: יוגב ירוס, מערכת וואלה

שייטל - רוסטביף. אסף אמברם,
שייטל - רוסטביף/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • 6 מנות
  • לרוסטביף:
  • נתח אחד של פיקנייה עגל עם פס שומן יפה, במשקל 1.5 ק"ג
  • מלח ים גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 גבעולי תימין
  • 4 גבעולי זעתר טרי
  • שמן זית
  • לסלסה:
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור נענע
  • 3 בצלים ירוקים
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח
  • מיץ מ-1 לימון סחוט (4 כפות)

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. הכנות בבית: הסלסה: קוצצים דק את עשבי התיבול, הפלפלים והבצל. מעבירים לקערה ומערבבים עם שמן הזית. סוחטים פנימה לימון ומוסיפים מלח, מערבבים היטב. את הסלסה ניתן להכין שלושה ימים מראש.
  • 2. הכנת המנה על המנגל: בעזרת סכין ארוכה וחדה מאוד חורצים פסים קטנים לאורך פס השומן לקבלת דוגמה מפוספסת, מעסים היטב הבשר במלח, פלפל ומעט שמן זית.
  • 3. מניחים מחבת ברזל כבדה מעל להבה גבוהה, מחממים מעט ומניחים את הפקנייה עם צד השומן כלפי מטה. משחימים היטב את צד השומן בלבד, מוסיפים את עשבי התיבול למחבת וצולים כ- 6-7 דקות עד השחמה עמוקה של צד השומן (את צריבת הבשר ניתן גם לבצע בבית יום מראש).
  • 4. מוציאים את הבשר מהמחבת ומניחים ישירות על המנגל, בנקודה בעלת בחום בינוני. הופכים מדי -5 דקות למשך כ- 35 דקות עד דרגת צלייה מדיום רייר.
  • 5. מניחים לבשר להצטנן מעט (כ- 20 דקות), פורסים דק ומגישים עם הסלסה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully