פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      רוסטביף פיקנייה

      רוסטביף פיקנייה עם סלסה ירוקה מהירה

      14 מדרגים / 3.46 כוכבים

      שייטל - רוסטביף (יח
      שייטל - רוסטביף (יח"צ , אסף אמברם)

      מצרכים

      • 6 מנות
      • לרוסטביף:
      • נתח אחד של פיקנייה עגל עם פס שומן יפה, במשקל 1.5 ק"ג
      • מלח ים גס
      • פלפל שחור גרוס
      • 4 גבעולי תימין
      • 4 גבעולי זעתר טרי
      • שמן זית
      • לסלסה:
      • צרור פטרוזיליה
      • צרור נענע
      • 3 בצלים ירוקים
      • 1 פלפל ירוק חריף
      • 1/2 כוס שמן זית
      • מלח
      • מיץ מ-1 לימון סחוט (4 כפות)

      אופן ההכנה

      • אופן ההכנה:
      • 1. הכנות בבית: הסלסה: קוצצים דק את עשבי התיבול, הפלפלים והבצל. מעבירים לקערה ומערבבים עם שמן הזית. סוחטים פנימה לימון ומוסיפים מלח, מערבבים היטב. את הסלסה ניתן להכין שלושה ימים מראש.
      • 2. הכנת המנה על המנגל: בעזרת סכין ארוכה וחדה מאוד חורצים פסים קטנים לאורך פס השומן לקבלת דוגמה מפוספסת, מעסים היטב הבשר במלח, פלפל ומעט שמן זית.
      • 3. מניחים מחבת ברזל כבדה מעל להבה גבוהה, מחממים מעט ומניחים את הפקנייה עם צד השומן כלפי מטה. משחימים היטב את צד השומן בלבד, מוסיפים את עשבי התיבול למחבת וצולים כ- 6-7 דקות עד השחמה עמוקה של צד השומן (את צריבת הבשר ניתן גם לבצע בבית יום מראש).
      • 4. מוציאים את הבשר מהמחבת ומניחים ישירות על המנגל, בנקודה בעלת בחום בינוני. הופכים מדי -5 דקות למשך כ- 35 דקות עד דרגת צלייה מדיום רייר.
      • 5. מניחים לבשר להצטנן מעט (כ- 20 דקות), פורסים דק ומגישים עם הסלסה.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -