רוסטביף ביתי מושלם
אבי ביטון ביקר במסעדת אנגוס החדשה ברחוב הארבעה וקיבל מהשף נבות שלח טיפים להכנת רוסטביף ביתי מושלם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4-6 מנות
- 1 ק"ג נתח סינטה
- 4 כפות שמן זית
- ענף רוזמרין
- ענף תימין
- 3 שיני שום כתוש
- 3 כפות חרדל דיז'ון
- מלח ופלפל
- לצ'ימיצ'ורי:
- ראש שום קלוף וכתוש
- 1 כוס שמן זית
- 1 כוס חומץ בן יין
- צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה
- 1 עגבניה סחוטה
- 1 פלפל חריף קצוץ
- מלח
- 1 כפית אורגנו יבש או 2 ענפי אורגנו טרי
- 1 כפית פפריקה
אופן ההכנה
- 1. כשעה לפני ההכנה מוצאים את נתח הבשר מהמקרר שיגיע לטמפ' החדר.
- 2. מערבבים יחד בקערית או צנצנת חרדל, שום, פלפל שחור גרוס, שמן זית וטימין. מצפים בתערובת התבלינים את נתח הבשר.
- 3. מעבירים את הבשר לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20 דקות (חשוב להקפיד שהתנור יהיה מחומם מראש ושהנתח יהיה 1 ק"ג בדיוק).
- 4. לצ'ימיצ'ורי: מערבבים את כל החומרים בקערה.
- 5. מוציאים מהתנור, נותנים לבשר לנוח מספר דקות ורק אז פורסים לפרוסות דקות ומגישים.