נושאים חמים

רוסטביף ביתי מושלם

אבי ביטון ביקר במסעדת אנגוס החדשה ברחוב הארבעה וקיבל מהשף נבות שלח טיפים להכנת רוסטביף ביתי מושלם

בבושקה הפקות

מצרכים

  • 4-6 מנות
  • 1 ק"ג נתח סינטה
  • 4 כפות שמן זית
  • ענף רוזמרין
  • ענף תימין
  • 3 שיני שום כתוש
  • 3 כפות חרדל דיז'ון
  • מלח ופלפל
  • לצ'ימיצ'ורי:
  • ראש שום קלוף וכתוש
  • 1 כוס שמן זית
  • 1 כוס חומץ בן יין
  • צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה
  • 1 עגבניה סחוטה
  • 1 פלפל חריף קצוץ
  • מלח
  • 1 כפית אורגנו יבש או 2 ענפי אורגנו טרי
  • 1 כפית פפריקה

אופן ההכנה

  • 1. כשעה לפני ההכנה מוצאים את נתח הבשר מהמקרר שיגיע לטמפ' החדר.
  • 2. מערבבים יחד בקערית או צנצנת חרדל, שום, פלפל שחור גרוס, שמן זית וטימין. מצפים בתערובת התבלינים את נתח הבשר.
  • 3. מעבירים את הבשר לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20 דקות (חשוב להקפיד שהתנור יהיה מחומם מראש ושהנתח יהיה 1 ק"ג בדיוק).
  • 4. לצ'ימיצ'ורי: מערבבים את כל החומרים בקערה.
  • 5. מוציאים מהתנור, נותנים לבשר לנוח מספר דקות ורק אז פורסים לפרוסות דקות ומגישים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת