- 1. ממליחים ומפלפלים את הנתח משני הצדדים ומעסים היטב, להחדרת הטעמים.
-
- 2. באמצעות סכין עם להב צר חורצים "כיסים" במרחק של כחמישה ס"מ אחד מהשני, לאורך ולרוחב הנתח וגם בפאות הצדדיות.
-
- 3. ממלאים את הכיסונים בפרוסות שום.
-
- 4. מעסים את הנתח בענפי הרוזמרין ומצמידים כשלושה ענפים לכל צד.
-
- 5. מורחים את הנתח בחרדל דיז'ון מכל צדדיו ומעסים היטב. מניחים בטמפ' החדר כשעה עד שעה וחצי.
-
- 6. מחממים תנור מראש ל-250 מעלות. מניחים את הנתח על גבי רשת צלייה ומציבים תחתיה תבנית מחופה נייר אפייה, שאליה יגיר הבשר את נוזליו. צולים 10 דקות מצד אחד ואחר כך הופכים את הנתח וצולים כ-10 דקות נוספות. משך הצלייה הזה יניב רוסטביף במידת עשייה מידיום-רייר (צלוי מבחוץ ונא מבפנים), שהיא המומלצת לסינטה. אם כל הבשר הנא הזה גדול עליכם, תוכלו להשאיר את הנתח כ-8 דקות נוספות בתנור (4 דקות מכל צד) ולקבל נתח בדרגת מידיום.
-
- 7. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר כסף ומניחים בטמפרטורת החדר ל-20 דקות, להתפשטות החום באופן אחיד בנתח ולסיום תהליך הבישול.
-
- 8. פורסים דק מאד ומגישים קר, עם חרדל. ניתן לשמור עד שבוע בקירור.