פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל קארי עם פרוסות שייטל צרובות

      השף שאול בן אדרת במתכון לפרוסות דקות של בקר במרינדה אסיאתית,צרובות ומוגשות מעל תבשיל ירקות בקארי וקרם קוקוס

      6 מדרגים / 4.8 כוכבים

      מצרכים

      • מצרכים:
      • כמות: עבור 4 מנות
      • לבשר:
      • 500 גרם בשר שייטל פרוס דק
      • 2 כפות סויה
      • מעט ג'ינג'ר קצוץ
      • 2-3 שיני שום קצוצות
      • 3 כפות שמן זית
      • לתבשיל קארי:
      • 2 פחיות חלב קוקוס או קרם קוקוס
      • 2 כפות משחת קארי אדום או ירוק
      • 1 כוס קוביות בטטה בעובי 2X2 ס"מ
      • 1 כוס קוביות תפוחי אדמה בעובי 2X2 ס"מ
      • 1 כוס בצל חתוך לקוביות בעובי 2X2 ס"מ
      • 1 כוס פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
      • 1 פלפלון צ'ילי
      • 8 עלי בזיליקום
      • 2 כפות דבש
      • 2 כפות חומץ
      • 2 כפות סויה
      • מעט ג'ינג'ר קצוץ
      • 2 שיני שום קצוצות
      • להגשה:
      • אורז לבן מבשול
      • עלי בזיליקום קצוצים או קרועים ביד
      • פלפל צ'ילי אדום פרוס

      אופן ההכנה

      • 1.מרינדה לבשר: מערבבים את הסויה, הג'ינג'ר, השום והשמן ומשרים בהם את פרוסות הבשר.
      • 2.תבשיל קארי: לסיר שטוח שופכים את חלב או קרם הקוקוס. מוסיפים את משחת הקארי ומערבבים.
      • 3. מוסיפים לתוך הסיר את הירקות, הצ'ילי, הבזיליקום, החומץ, הדבש, הסויה, השום והג'ינג'ר ולהביא לרתיחה עדינה.
      • 4. מכסים את התבשיל ומשלים על אש קטנה כ-30 דקות.
      • 5. בינתיים מוציאים את פרוסות השייטל מהמרינדה וצורבים על מחבת חמה מאוד כדקה מכל צד.
      • 6.ההגשה: בצלחת עמוקה מניחים אורז לבן מבושל, מוזגים סביבו את תבשיל הקארי עם הירקות ומיניחים מעל את השייטל הצרוב. מקשטים בעלי בזיליקום ופרוסות פלפל צ'ילי.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -