וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל קארי עם פרוסות שייטל צרובות

השף שאול בן אדרת במתכון לפרוסות דקות של בקר במרינדה אסיאתית,צרובות ומוגשות מעל תבשיל ירקות בקארי וקרם קוקוס

מתכון מאת: שאול בן אדרת, מערכת וואלה!

מצרכים למתכון

  • מצרכים:
  • כמות: עבור 4 מנות
  • לבשר:
  • 500 גרם בשר שייטל פרוס דק
  • 2 כפות סויה
  • מעט ג'ינג'ר קצוץ
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות שמן זית
  • לתבשיל קארי:
  • 2 פחיות חלב קוקוס או קרם קוקוס
  • 2 כפות משחת קארי אדום או ירוק
  • 1 כוס קוביות בטטה בעובי 2X2 ס"מ
  • 1 כוס קוביות תפוחי אדמה בעובי 2X2 ס"מ
  • 1 כוס בצל חתוך לקוביות בעובי 2X2 ס"מ
  • 1 כוס פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • 1 פלפלון צ'ילי
  • 8 עלי בזיליקום
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות סויה
  • מעט ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • להגשה:
  • אורז לבן מבשול
  • עלי בזיליקום קצוצים או קרועים ביד
  • פלפל צ'ילי אדום פרוס

אופן ההכנה

  • 1.מרינדה לבשר: מערבבים את הסויה, הג'ינג'ר, השום והשמן ומשרים בהם את פרוסות הבשר.
  • 2.תבשיל קארי: לסיר שטוח שופכים את חלב או קרם הקוקוס. מוסיפים את משחת הקארי ומערבבים.
  • 3. מוסיפים לתוך הסיר את הירקות, הצ'ילי, הבזיליקום, החומץ, הדבש, הסויה, השום והג'ינג'ר ולהביא לרתיחה עדינה.
  • 4. מכסים את התבשיל ומשלים על אש קטנה כ-30 דקות.
  • 5. בינתיים מוציאים את פרוסות השייטל מהמרינדה וצורבים על מחבת חמה מאוד כדקה מכל צד.
  • 6.ההגשה: בצלחת עמוקה מניחים אורז לבן מבושל, מוזגים סביבו את תבשיל הקארי עם הירקות ומיניחים מעל את השייטל הצרוב. מקשטים בעלי בזיליקום ופרוסות פלפל צ'ילי.
  • טטאקי פילה בקר

  • קציצות בקר בכרישה וגרגרי חומוס

  • ציר בקר

  • ספגטי פרימוורה

  • כריך קורנביף

  • כבד עגל ביין אדום

  • קטאייף במילוי שפונדרה

  • חזה בקר צלוי

  • סלט אטריות רענן

  • סלט "כל העגבניות"

  • תבשיל לשון בקר

  • אוסובוקו וארטישוק ירושלמי

  • מרק קרופניק עם טעם משגע

  • קדירת בקר ים תיכונית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully