תבשיל קארי עם פרוסות שייטל צרובות
השף שאול בן אדרת במתכון לפרוסות דקות של בקר במרינדה אסיאתית,צרובות ומוגשות מעל תבשיל ירקות בקארי וקרם קוקוס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מצרכים:
- כמות: עבור 4 מנות
- לבשר:
- 500 גרם בשר שייטל פרוס דק
- 2 כפות סויה
- מעט ג'ינג'ר קצוץ
- 2-3 שיני שום קצוצות
- 3 כפות שמן זית
- לתבשיל קארי:
- 2 פחיות חלב קוקוס או קרם קוקוס
- 2 כפות משחת קארי אדום או ירוק
- 1 כוס קוביות בטטה בעובי 2X2 ס"מ
- 1 כוס קוביות תפוחי אדמה בעובי 2X2 ס"מ
- 1 כוס בצל חתוך לקוביות בעובי 2X2 ס"מ
- 1 כוס פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
- 1 פלפלון צ'ילי
- 8 עלי בזיליקום
- 2 כפות דבש
- 2 כפות חומץ
- 2 כפות סויה
- מעט ג'ינג'ר קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- להגשה:
- אורז לבן מבשול
- עלי בזיליקום קצוצים או קרועים ביד
- פלפל צ'ילי אדום פרוס
אופן ההכנה
- 1.מרינדה לבשר: מערבבים את הסויה, הג'ינג'ר, השום והשמן ומשרים בהם את פרוסות הבשר.
- 2.תבשיל קארי: לסיר שטוח שופכים את חלב או קרם הקוקוס. מוסיפים את משחת הקארי ומערבבים.
- 3. מוסיפים לתוך הסיר את הירקות, הצ'ילי, הבזיליקום, החומץ, הדבש, הסויה, השום והג'ינג'ר ולהביא לרתיחה עדינה.
- 4. מכסים את התבשיל ומשלים על אש קטנה כ-30 דקות.
- 5. בינתיים מוציאים את פרוסות השייטל מהמרינדה וצורבים על מחבת חמה מאוד כדקה מכל צד.
- 6.ההגשה: בצלחת עמוקה מניחים אורז לבן מבושל, מוזגים סביבו את תבשיל הקארי עם הירקות ומיניחים מעל את השייטל הצרוב. מקשטים בעלי בזיליקום ופרוסות פלפל צ'ילי.