נושאים חמים

תבשיל קארי עם פרוסות שייטל צרובות

השף שאול בן אדרת במתכון לפרוסות דקות של בקר במרינדה אסיאתית,צרובות ומוגשות מעל תבשיל ירקות בקארי וקרם קוקוס

מצרכים

  • מצרכים:
  • כמות: עבור 4 מנות
  • לבשר:
  • 500 גרם בשר שייטל פרוס דק
  • 2 כפות סויה
  • מעט ג'ינג'ר קצוץ
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות שמן זית
  • לתבשיל קארי:
  • 2 פחיות חלב קוקוס או קרם קוקוס
  • 2 כפות משחת קארי אדום או ירוק
  • 1 כוס קוביות בטטה בעובי 2X2 ס"מ
  • 1 כוס קוביות תפוחי אדמה בעובי 2X2 ס"מ
  • 1 כוס בצל חתוך לקוביות בעובי 2X2 ס"מ
  • 1 כוס פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • 1 פלפלון צ'ילי
  • 8 עלי בזיליקום
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות סויה
  • מעט ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • להגשה:
  • אורז לבן מבשול
  • עלי בזיליקום קצוצים או קרועים ביד
  • פלפל צ'ילי אדום פרוס

אופן ההכנה

  • 1.מרינדה לבשר: מערבבים את הסויה, הג'ינג'ר, השום והשמן ומשרים בהם את פרוסות הבשר.
  • 2.תבשיל קארי: לסיר שטוח שופכים את חלב או קרם הקוקוס. מוסיפים את משחת הקארי ומערבבים.
  • 3. מוסיפים לתוך הסיר את הירקות, הצ'ילי, הבזיליקום, החומץ, הדבש, הסויה, השום והג'ינג'ר ולהביא לרתיחה עדינה.
  • 4. מכסים את התבשיל ומשלים על אש קטנה כ-30 דקות.
  • 5. בינתיים מוציאים את פרוסות השייטל מהמרינדה וצורבים על מחבת חמה מאוד כדקה מכל צד.
  • 6.ההגשה: בצלחת עמוקה מניחים אורז לבן מבושל, מוזגים סביבו את תבשיל הקארי עם הירקות ומיניחים מעל את השייטל הצרוב. מקשטים בעלי בזיליקום ופרוסות פלפל צ'ילי.

מתכונים נוספים

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות