וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טטאקי פילה בקר

אם לקצב שלכם יש נתח יפה ומפתה של פילה בקר, אל תמהרו להכין ממנו סטייק רגיל. השף ארתור בילדר ממסעדת "2c" מראה כיצד ניתן להכין טטאקי פילה בקר, ממש כמו ביפן.

מתכון מאת: ארתור בילדר, מערכת וואלה

טטאקי פילה בקר.
טטאקי פילה בקר

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 200 גרם פילה בקר
  • למרינדה:
  • 1 כף טימין קצוץ
  • 1 כף עלי כוסברה קצוצים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • לרוטב האסיאתי:
  • 3 כפות סויה
  • 1 כפית שמן סומסום
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פלפל גרוס
  • להגשה:
  • 1/2 אננס פרוס דק
  • 2 צנוניות פרוסות דק
  • מיקרו עלים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את חומרי המרינדה.
  • 2. צורבים נתח פילה על מחבת חמה מאוד, כדקה מכל צד ומיד טובלים במרינדה שהכנו. משרים את נתח הבשר במרינדה עד שמתקרר.
  • 3. כעת פורסים ניילון נצמד כפול על משטח ומניחים את הנתח במרכז, מעליו שופכים את שארית המרינדה, ועוטפים חזק עם הניילון הנצמד. עוטפים את הנתח בנייר אלומיניום, מעצבים את לצורה אחידה ודחוסה, ומכניסים למקרר לשעתיים עד לילה.
  • 4. להגשה: מורידים חלק מנייר הכסף והניילון ופורסים את נתח הבשר לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה.
  • 5. בצלחת מניחים פרוסות של אננס ומעל את פרוסות הפילה, מוזגים מעל את הרוטב האסייתי שהכנו ומקשטים בצנוניות ומיקרו עלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully