מתכונים חמים

קרפצ'יו פילה בקר קלאסי

הסוד של קרפצ'יו טוב הוא העדינות שבו. למה בסך הכל זקוקה פיסת הבשר המובחר הזו? קצת לימון, קצת מלח ים, קצת פרמזן, ועלי אורוגולה ירוקים. זה הכל.

מתכון מאת: עמיר אילן, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קרפצ'יו בקר

מחשבון המרות

מצרכים

  • 500 גרם פילה בקר נקי
  • חצי כוס שמן זית משובח
  • 4 בצלי שלוט קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1 לימון סחוט
  • 1 כפית מלח ים – רצוי בגבישים קטנים- כמו הצרפתי Fleur de sel
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • לקישוט פרמזן איטלקית חתוכה לשבבים בעזרת קולפן ירקות
  • צרור גדול או 1 ליטר של עלי ארוגולה צעירים (מיקרו רוקט)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. להכניס למקרר או המקפיא 8 צלחות הגשה שטוחות.
  • 2. להכניס את נתח הפילה למקפיא לעשר דקות לערך, או עד שהמעטפת קופאת.
  • 3. מערבבים בקערה את השמן, מיץ הלימון והבצלצלים הקצוצים.
  • 4. פורסים את הפילה בקר בניצב לסיבים (כפי שחותכים כיכר לחם) לפרוסות הכי דקות שאפשר. מכונת פריסה חשמלית עושה את העבודה הכי טוב. לחלופין אפשר להניח את פרוסות הבשר בין שתי שקיות ניילון ולשטחם בעזרת צידו השטוח של פטיש בשר או סכין. המטרה לקבל בשר שטוח ככל האפשר.
  • 5. הופכים את שקית הניילון עם הבשר על הצלחת המקוררת ומצמידים, כך שתכסה את רוב או כל הצלחת. עד שלב זה ניתן להכין מראש, לכסות בניילון נצמד ולשמור בקירור.
  • 6. בעת ההגשה, עורמים ארוגולה במרכז הצלחת ומזליפים מהרוטב על הבשר והעלים.
  • 7. מגישים עם לחם טרי, בשרני ופריך.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully