- 1. מבשלים את הבשר בסיר עם מים, עלי דפנה ופלפל אנגלי כשעה וחצי על להבה בינונית-נמוכה עם מכסה. מדי פעם מורידים את הקצף שמצטבר על פני המים.
-
- 2. במקביל מוציאים את גרגרי החומוס ממי ההשריה, שוטפים ומכניסים לסיר גדול נוסף עם הרבה מים חדשים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה בכיסוי חלקי. מוסיפים סודה לשתייה או אבקת אפיה ומבשלים עוד חצי שעה עד שהגרגרים מתרככים אבל עדיין שומרים על צורתם. מסננים.
-
- 3. מנקים את הפלפלים המיובשים מהגבעולים, הזרעים והחול שלפעמים מצטבר בתוכם. שוטפים היטב ומשרים במים חמים לריכוך.
-
- 4. בסיר שלישי (בו תרצו להגיש את התבשיל), מחממים את שמן הזית עם הפלפלים הנקיים, השום והתבלינים.
-
- 5. מוסיפים את קוביות הבשר וגרגרי החומוס ומערבבים יחד. יוצקים פנימה את מי הבישול של הבשר דרך מסננת, רק עד לגובה תכולת הסיר. מערבבים ומבשלים כשעה נוספת או עד שהבשר וגרגרי החומוס רכים ונימוחים.
-
- 6. טועמים את הרוטב, מתקנים תיבול, מסירים את המכסה ומניחים לרוטב להצטמצם.
-
- 7. מגישים את התבשיל עם אורז או קוסקוס או חלה טרייה וכוסברה קצוצה מעל.