תבשיל בקר עם גרגרי חומוס

המלצת הקצב: תבשיל בקר מסורתי מהמטבח הצפון אפריקאי עם גרגרי חומוס ופלפלים מיובשים מתוקים וחריפים. הפלפלים מתעוררים לחיים במהלך הבישול ועוטפים את הבשר ואת גרגרי החומוס הנימוחים בארומה נפלאה

מתכון מאת: מועצת הבקר

מצרכים

  • מות: עבור 6 מנות
  • 11/2 ק"ג נתח אווזית חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
  • 2 עלי דפנה
  • 3 גרגרי פלפל אנגלי
  • 2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו במים למשך הלילה
  • 1 כפית סודה לשתייה או אבקת אפייה
  • 10 פלפלים אדומים מתוקים מיובשים
  • 3 פלפלים אדומים חריפים מיובשים
  • 4 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות פפריקה מרוקאית
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הבשר בסיר עם מים, עלי דפנה ופלפל אנגלי כשעה וחצי על להבה בינונית-נמוכה עם מכסה. מדי פעם מורידים את הקצף שמצטבר על פני המים.
  • 2. במקביל מוציאים את גרגרי החומוס ממי ההשריה, שוטפים ומכניסים לסיר גדול נוסף עם הרבה מים חדשים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה בכיסוי חלקי. מוסיפים סודה לשתייה או אבקת אפיה ומבשלים עוד חצי שעה עד שהגרגרים מתרככים אבל עדיין שומרים על צורתם. מסננים.
  • 3. מנקים את הפלפלים המיובשים מהגבעולים, הזרעים והחול שלפעמים מצטבר בתוכם. שוטפים היטב ומשרים במים חמים לריכוך.
  • 4. בסיר שלישי (בו תרצו להגיש את התבשיל), מחממים את שמן הזית עם הפלפלים הנקיים, השום והתבלינים.
  • 5. מוסיפים את קוביות הבשר וגרגרי החומוס ומערבבים יחד. יוצקים פנימה את מי הבישול של הבשר דרך מסננת, רק עד לגובה תכולת הסיר. מערבבים ומבשלים כשעה נוספת או עד שהבשר וגרגרי החומוס רכים ונימוחים.
  • 6. טועמים את הרוטב, מתקנים תיבול, מסירים את המכסה ומניחים לרוטב להצטמצם.
  • 7. מגישים את התבשיל עם אורז או קוסקוס או חלה טרייה וכוסברה קצוצה מעל.
  • סופריטו גרוזיני

  • תבשיל שאוויה תימני

  • תבשיל טנזייה עשיר

  • תבשיל סבזי חגיגי

  • תבשיל בקר עם בצקניות

  • מחבת חלקי פנים

  • קדירת בשר במייפל ותפוחים

  • טנזיה מרוקאית

  • ציר בקר משובח

  • תבשיל בשר,חצילים ועגבניות

  • תבשיל מ'סוקי חגיגי לפסח

  • אוסובוקו עגל בקיאנטי

  • תבשיל נתח צ'אך

  • צלי לשון

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully