וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחבת חלקי פנים

מתכון לאחת המנות המפורסמות של חברי קבוצת מחניודה הירושלמית. חלקי הפנים הם חומר גלם מאוד ירושלמי, ולמי שלא חושש לעבוד עמו מצפה מנה מתגמלת במיוחד ששווה את ההשקעה

מתכון מאת: באדיבות קבוצת מחניודה, מערכת וואלה

מנות במסעדת מחנה יהודה. אפיק גבאי
מנות במסעדת מחנה יהודה

מצרכים למתכון

  • ל-4-5 מנות
  • לתבשיל:
  • 4 בצלים גדולים קצוצים
  • 1 כרישה קצוצה
  • שמן זית
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1/2 סלרי קצוץ
  • 1/2 קילו ארטישוק ירושלמי
  • זר פטרוזיליה גדול, קצוץ
  • כפית חוואייג'
  • כפית כורכום
  • כפית כמון
  • 1/2 כוס מים
  • מלח, פלפל
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • זר כוסברה גדול, קצוץ
  • חלקי פנים
  • כ-300 גרם אשכים מנוקים מהקליפה (אפשר לבקש מהקצב) פרוסים לפרוסות
  • כ-300 גרם חוט שידרה חתוך לחתיכות
  • כ-300 גרם שקדי עגל חלוטים במים חמים עם מעט חומץ במשך כחצי שעה, מצננים ופורסים לפרוסות
  • כ-300 גרם מח עגל, מנוקה מהקרום וחתוך לקוביות
  • קמח
  • שמן
  • להגשה:
  • פלחי לימון
  • פלפל חריף מטוגן
  • עלים ירוקים

אופן ההכנה

  • 1. מאדים בסיר עם שמן זית את הבצל והכרישה עד להזהבה, מוסיפים את הסלרי והשום הפרוס ומאדים כ-2 עד 3 דקות. במקביל מקליפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לקוביות ומטגנים עד להזהבה.
  • 2. מוסיפים את הארטישוק לסיר, לאחר מכן מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והתבלינים מערבבים ומוסיפים חצי כוס מים על מנת לפתוח את כל התבלינים.
  • 3. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות, מוסיפים כוס מים נוספת (אם יש ציר ירקות עדיף), ומבשלים עד שהארטישוק מתרכך. בסוף הבישול מוסיפים את המיץ לימון, מלח ופלפל וגם את הכוסברה. מכבים את האש ומטפלים בחלקי הפנים.
  • 4. מקמחים את המוח ומטגנים בשמן עמוק. במקביל, צורבים את שאר חלקי הפנים על מחבת עם מעט שמן עד להזהבה.
  • 5. בשלב זה מוספים את כל האיברים לתוך התבשיל למעט המוח. מדליקים שוב את האש ומבשלים כחמש דקות.
  • 6. אופן הגשה: שמים בצלחת מהתבשיל עם כל חלקי הפנים ומלמעלה מניחים את המוח המטוגן עם פלחי לימון פלפל חריף מטוגן ועלים ירוקים לקישוט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully