- 1. מאדים בסיר עם שמן זית את הבצל והכרישה עד להזהבה, מוסיפים את הסלרי והשום הפרוס ומאדים כ-2 עד 3 דקות. במקביל מקליפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לקוביות ומטגנים עד להזהבה.
-
- 2. מוסיפים את הארטישוק לסיר, לאחר מכן מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והתבלינים מערבבים ומוסיפים חצי כוס מים על מנת לפתוח את כל התבלינים.
-
- 3. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות, מוסיפים כוס מים נוספת (אם יש ציר ירקות עדיף), ומבשלים עד שהארטישוק מתרכך. בסוף הבישול מוסיפים את המיץ לימון, מלח ופלפל וגם את הכוסברה. מכבים את האש ומטפלים בחלקי הפנים.
-
- 4. מקמחים את המוח ומטגנים בשמן עמוק. במקביל, צורבים את שאר חלקי הפנים על מחבת עם מעט שמן עד להזהבה.
-
- 5. בשלב זה מוספים את כל האיברים לתוך התבשיל למעט המוח. מדליקים שוב את האש ומבשלים כחמש דקות.
-
- 6. אופן הגשה: שמים בצלחת מהתבשיל עם כל חלקי הפנים ומלמעלה מניחים את המוח המטוגן עם פלחי לימון פלפל חריף מטוגן ועלים ירוקים לקישוט.